Detoxifierea organismului presupune eliminarea toxinelor la nivel sanguin, hepatic şi renal. E bine să facem periodic aceste cure, însă foarte benefice sunt cele urmate la schimbarea anotimpului, primăvara şi toamna. Printre plantele care curăţă sângele sunt: urzica, păpădia şi ceaiul verde.


Ceaiul verde este recunoscut în primul rând pentru proprietăţile sale detoxifiante şi diuretice. Acesta stimulează arderea depozitelor de grăsime. În urma arderilor, se eliberează un nivel ridicat de toxine pe care tot ceaiul verde le elimină din organism. Se recomandă câte trei căni de ceai pe zi, îndulcit cu o linguriţă de miere, înainte de fiecare masă. În timpul curei nu trebuie să consumi carne şi zahăr, întrucât favorizează acumularea toxinelor. Evită alimentele picante, grase şi prăjite. 

Păpădia are efecte rapide. Într-un vas de sticlă sau de ceramică se pun cinci rădăcini de păpădie pisate. Peste o lingură de pulbere se toarnă un pahar de apă clocotită şi se acoperă vasul. Lichidul astfel obţinut se consumă dimineaţa, timp de şapte zile. Efectele apar încă din prima zi, însă este posibil ca, pe parcursul curei, să apară stări de greaţă şi dureri de cap. Acestea sunt semne că toxinele se elimină din corp.
Urzicile conţin foarte multe substanţe nutritive, sunt bogate în potasiu, calciu, vitaminele A, B şi C sau fier. Sunt şi foarte săţioase, au proprietăţi diuretice, previn retenţia de apă şi purifică sângele. Urzicile pot fi consumate în supe, mâncăruri sau sosuri.

 
 
Loading...