3 probleme de sănătate care apar toamna şi tratamentul lor

Ultima actualizare:

    Strănutul poate fi semnul unei răceli, dar şi al unei alergii
Strănutul poate fi semnul unei răceli, dar şi al unei alergii

Schimbările meteo surprinzătoare care caracterizează această perioadă atrag după ele consecințe la nivelul organismului - de la simple răceli și starea de oboseală accentuată la tulburări digestive severe. Dr. Florin Ioan Bălănică explică de ce se activează aceste boli pe perioada toamnei, tratamentul optim, precum și căile de prevenție.

Clasicele răceli

Determinate de peste 200 de tipuri de virusuri, aceste infecții virale sunt extrem de frecvente în perioada rece. Motivul apariției lor an de an este acela că virusurile se diversifică, fiind mereu cu un pas înaintea organismului care nu are timp să dezvolte rezistență la ele. Răcelile se transmit fie prin contact direct cu secreții de la o persoană infectată, fie indirect, prin atingerea unei suprafețe infectate.

Răcelile pot fi ameliorate prin tratament antitermic si antiinflamator pentru combaterea febrei si durerilor, spray-uri pentru gât, siropuri pentru tuse, ceaiurilor din plante medicinale. Odihna și consumul unei cantități mari de lichide contribuie la recuperare, ne spune dr. Florin Ioan Bălănică, consultant personal de sănătate.

Pentru a preveni îmbolnăvirea, trebuie în primul rând să ne întărim sistemul imunitar, să avem mai multă grijă la alimentaţie, să limităm riscul expunerii la virusuri prin spălarea frecventă a mâinilor și evitarea contactului cu persoanele infectate.

Astmul alergic şi alergiile

Umiditatea şi condensul creează mucegai în casă, iar el poate fi cauza astmului alergic şi alergiilor. Unele simptome se confundă cu cele ale răcelii – tuse sau strănut, presiune la nivelul pieptului, dificultăți respiratorii. Majoritatea persoanelor astmatice se confruntă cu probleme în urma efortului în aer rece, inhalării de fum sau de mirosuri puternice. Pentru unele persoane, chiar şi lumânările parfumate folosite iarna pentru o atmosferă mai intimă pot cauza alergii. Simptomele pot fi ameliorate cu ajutorul antihistaminicelor, aerosolilor salini sau a spray-urilor care descongestionează căile respiratorii.

Tlburările digestive

În această perioadă, virusurile sunt peste tot, evident, şi pe alimentele. Dacă ajung în stomacul tău, îţi pot provoca toxiinfecțiile alimentare, diaree, dureri sau arsuri la stomac, senzaţie de greaţă, vărsături. În cazul ulcerului gastroduodenal, simptomelor li se pot alătura aciditatea în esofag și refluxul gastro-esofagian. Potrivit medicului Ioan Bălănică, la apariția acestor efecte pot contribui și alimentația defectuoasă, stresul puternic, fumatul sau consumul de alcool, dar și infecția cu Helicobacter Pylori (bacterie localizată la nivelul stomacului), prezența unor boli cronice sau predispoziția genetică.

Pentru tratamentul acestor afecţiuni digestive, foloseşte ceaiuri şi uleiuri esenţiale din plante cu efect antimicrobian, antiinflamator, cicatrizant, cum sunt cele de mentă, cimbru, muşeţel, gălbenele. Pentru infecția cu Helicobacter Pylori  este indicat tratamentul cu antibiotice, care trebuie însă administrate numai la recomandarea medicului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net