5 ceaiuri bune pentru ficat şi bilă leneşă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Detoxifierea organismului cu ajutorul ceaiurilor este la îndemâna oricui. Chiar dacă plantele reprezintă o soluţie bună pentru reechilibrarea organismului, acestea nu pot avea efect singure, ci e necesar să fie asociate cu o schimbare în alimentaţie. Uite câteva remedii naturale în caz de greaţă, balonare sau indigestie.

Ceai de ghimbir şi lămâie 

Este un tonic excelent, ajutând la detoxifierea organismului. Se poate folosi şi ghimbir proaspăt, în acest caz ceaiul fiind foarte aromat şi concentrat. Pentru detoxifiere puternică se adaugă şi ceai de păpădie. Puteţi să folosiţi 2 măsuri de ceai de păpădie şi 2 linguri de rondele de ghimbir peste care adăugaţi 3 căni de apă clocotită. Se lasă la infuzat 3-5 minute, apoi se lasă încă 10 minute la răcit. Când temperatura apei a scăzut sub 60 de grade, se adaugă feliile de lămâie. Se consumă călduţ, având proprietăţi detoxifiante şi energizante excelente. 

Ceai de verbină şi rozmarin proaspăt  

Această combinaţie de plante se poate folosi oricând după o masă copioasă. Alege plantele verzi şi adaugă o cană de apă clocotită. Acoperă şi lasă 2-4 minute la infuzat, până când apa devine uşor verzuie. Se consumă neîndulcit, fiind un excelent digestiv. Înlătură senzaţia de greaţă de după o masă prea îmbelşugată. 

Ceai de anghinare 

Poţi să îţi prepari un ceai de anghinare dacă simţiţi că ai mâncat prea multe grăsimi animale. Anghinarea este folosită de sute de ani pentru a uşura suferinţa hepatică, iar ceaiul de anghinare poate fi folosit după mese copioase, pentru că ajută activitatea veziculei biliare. Sunt şi câteva precauţii legate de acest ceai: persoanele alergice la muşeţel au şanse mari să fie alergice şi la anghinare, iar persoanele care au pietre la fiere nu ar trebui să consume acest ceai fără să informeze medicul specialist, scrie csid.ro. 

Ceai de dafin, muşeţel şi mentă  

Această combinaţie de plante este un remediu blând pentru reducerea senzaţiei de balonare, adică acumularea de gaz şi lichid în colon. Pentru acest ceai, trebuie să foloseşti la 2 căni de apă, o frunză de dafin, o măsură de muşeţel şi una de mentă. Se poate consuma zilnic, în situaţia în care resimţi o stare neplăcută după ce mănânci prea mult.  

Ceai de pelin 

O altă plantă recomandată pentru problemele digestive, pelinul are proprietăţi tonice şi antibacteriene. Este depurativ, stimulează ficatul şi elimină toxinele din organism. Totuşi, pelinul trebuie consumat cu mare atenţie, deoarece, în cantităţi mari, este toxic. Afecţiunile ficatului, pancreasului, bilei se tratează cu infuzie de ceai de pelin. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net