Pe caniculă, consumul de lichide este mult mai mare. În afară de apă, te poţi răcori cu ceaiuri din fructe şi plante, care îţi dau şi energie şi un tonus excelent.


Ceai de mentă. Infuzia de mentă este indicată în zilele în care temperaturile cresc brusc şi ai nevoie de hidratare. Te înviorează, îţi stinge setea, stimulează metabolismul, îmbunătăţeşte digestia, tratează diareea şi previne balonarea. Cea mai sănătoasă este infuzia preparată din frunze proaspete: pune o mână de frunze la 1 cană cu apă fiartă şi las-o la infuzat 5-8 minute. Poţi adăuga cuburi de gheaţă, lămâie sau suc de portocale. 
Ceai verde cu rozmarin. Are efect răcoritor şi tonifiant. Adaugă câte 1 linguriţă din fiecare plantă la 1 cană cu apă clocotită. Serveşte ceaiul rece sau la temperatura camerei.  
Ceai de hibiscus şi fructe de pădure. Infuzia de hibiscus este dulce, astringentă şi răcoritoare, reduce cantitativ transpiraţia abundentă specifică verii şi înlătură moleşeala. Pune 1 lingură de plantă la 200 ml apă clocotită, lasă la infuzat 10 minute şi serveşte la temperatura camerei. 
Ceai de iasomie şi lămâie. Ai nevoie de un pumn de iasomie la 250 ml de apă clocotită. Fierbe ceaiul şi adaugă, când se răceşte, zeamă şi felii de lămâie. Mai poţi adăuga şi puţină apă minerală păstrată la rece. 
Ceai de trandafir. De la trandafir se folosesc petalele, care conţin ulei volatil şi derivaţi flavonici precum cianină, tanin, acid galic şi quercitină. Prepară un ceai din 1-2 linguriţe de petale la 250 ml apă şi serveşte-l la temperatura camerei sau rece, îndulcit cu miere.

 
 
Loading...