Iarna vine la pachet cu nevralgii, şi probleme dentare. Pentru a preîntâmpina eventuatele episoade neplăcute care pot compromite atmosfera Sărbătorilor, doctorul stomatolog Mark Buddha, din Northampton, Marea Britanie, ne sfătuieşte să ţinem cont de anumite aspecte.


De exemplu, doamnele pot bea în loc de un prosecco, un pahar de vodcă şi vor fi sigure că dinţii lor nu vor avea de suferit. Iar domnii pot înlocui prăjiturile sau bomboanele cu un cub de caşcaval sau brânză telemea. Iată ce trebuie să facem pentru a ne păstra zâmbetul la fel de luminos pe întreaga durată a Sărbătorilor. 

  • Beţi vodcă în loc de prosecco! 80% dintre problemele dentare sunt cauzate de atacul acizilor. Prosecco atacă smalţul dinţilor incisivi şi ori îl beţi cu paiul, ori îl înlocuiţi cu vodca. Sfatul e valabil şi la cocteilurile care conţin sucuri dulci.
  • Igiena orală nocturnă. După o ieşire în oraş, 73% dintre respondenţi au recunoscut că nu se mai spală pe dinţi când ajung acasă. Acesta e cel mai rău lucru cu putinţă, având în vedere aciditatea orală crescută după o beţie.
  • Mâncaţi brânză! Fiecare masă pe care o luaţi hrăneşte coloniile de bacterii bucale. E esenţial pe perioada iernii să mâncaţi brânză pentru a reduce nivelul de aciditate orală. Puteţi mânca de asemenea avocado, nuci sau migdale.
  • Atenţie la neatenţie! Statistic, în perioada Crăciunului, peste 60% dintre tineri îşi ciobesc sau sparg dinţii din diferite cauze (lovituri, căzături, desfăcut sticle cu dinţii etc). Evitaţi orice agresiune asupra cavităţii bucale în această perioadă!
  • Nu scrâşniţi din dinţi! Stresul cauzat de disconfortul creat de şocul termic la care ne expunem pe perioada iernii face ca muşchii maxilarului să acţioneze necontrolat. Se poate întâmpla de multe ori să muşcăm cu o forţă prea mare şi să ne afectăm dentiţia.
 
 
Loading...