Sursă excelentă de vitamina A şi C, fier şi calciu, bogat în fibre şi sărac în calorii, broccoli se află în top zece al celor mai bune alimente din lume.


  1. Reduce colesterolul rău. Broccoli conţine o cantitate importantă de fibre solubile, care ajută la reducerea colesterolului rău (LDL) din organism.
  2. Asigură buna funcţionare a sistemului nervos. Broccoli conţine un procent semnificativ de potasiu, mineral care menţine sănătatea sistemului nervos, asigură funcţionarea optimă a creierului şi favorizează dezvoltarea masei musculare.
  3. Întăreşte sistemul imunitar.  O ceaşcă de broccoli asigură sistemului imunitar o doză generoasă de betacaroten. Zincul şi seleniul stimulează şi ele sistemul imunitar.
  4. Îmbunătăţeşte rezistenţa oaselor. Broccoli conţine un nivel ridicat de calciu şi vitamina K, elemente esenţiale pentru sănătatea oaselor şi prevenirea osteoporozei.
  5. Menţine sănătatea inimii. Proprietăţile antiinflamatorii a sulforafanului din broccoli pot fi capabile să prevină apariţia unor prejudicii ale vaselor de sânge care pot fi cauzate de tulburări cronice asociate nivelului crescut de zahăr din sânge.
  6. Ajută la detoxifierea organismului. Fitonutrienţii speciali din broccoli ajută la toate etapele de detoxifiere a organismului, inclusiv la activarea, neutralizarea şi eliminarea deşeurilor toxice din organism.
 
 
Loading...