Disconfortul abdominal şi durerile sunt câteva dintre problemele cu care te poţi confrunta atunci când suferi de o afecţiune a stomacului. Acestea pot fi alinate cu ajutorul leacurilor cu plante, însoţite de o dietă corespunzătoare.


Cele mai bune ceaiuri pentru stomac

  1. Ceaiul de gălbenele e ideal în ameliorarea simptomelor gastritei. Bei licoarea de trei ori pe zi, la un sfert de oră după mese. Pui la fiert 250 ml apă, iar când dă în clocot, pui o lingură de flori uscate. Acoperi ibricul 10 minute, apoi poţi bea ceaiul.
  2. Ceaiul de mentă este un remediu excelent pentru indigestie şi crampe stomacale. Îl obţii din câteva frunze uscate, peste care pui apă fierbinte.
  3. Ceaiul de muşeţel e recomandat în calmarea arsurilor şi a crampelor stomacale. Pui două linguriţe de flori la o cană cu apă fierbinte, laşi acoperit un sfert de oră, după care bei. Remediul se administrează de două ori pe zi, până când simptomele dispar.
  4. Ceaiul de tătăneasă calmează mucoasa gastrică datorită conţinutului de alantoină. E indicat în caz de ulcer gastric şi de gastrită. Reduce semnificativ arsurile şi te scapă de gustul acru din gură. Pui la fiert două linguriţe de rădăcină mărunţită, iar când dă în clocot, iei de pe foc. Bei una-două căni de ceai pe zi, timp de o lună. După o pauză de două săptămâni, poţi relua cura.
  5. Ceaiul de afine uscate are efecte calmante, datorită conţinutului bogat de taninuri. El poate fi preparat dintr-o lingură de fructe uscate, peste care torni 300 ml apă fiartă şi răcită. Laşi la macerat peste noapte, iar lichidul obţinut îl bei pe parcursul celei de-a doua zi.
  6. Ceaiul de sunătoare are efect cicatrizant. Poţi să prepari un ceai din două linguriţe de plantă la o cană cu apă clocotită. Laşi să infuzeze 10-15 minute, după care îl bei. Remediul se administrează de două ori pe zi, înainte cu un sfert de oră de masă, până când scapi de simptomele neplăcute.
  7. Ceaiul de pătlagină acţionează împotriva bacteriei Helicobacter pylori ce populează stomacul, responsabilă pentru apariţia gastritelor. Se face infuzie din două linguri de plantă la 250 ml de apă clocotită şi se bea din ea toată ziua.
Loading...