Sughiţul reprezintă înghiţirea involuntară de aer care provoacă un zgomot necontrolat la fiecare respiraţie. Iată câteva trucuri care te ajută să-ţi revii după o astfel de criză!


  1. Cea mai la îndemână metodă de a scăpa de sughiţ este reţinerea pentru un timp a respiraţiei. Astfel, mişcarea muşchiului diafragm va fi împiedicată pentru scurt timp, evitându-se spasmul acestuia şi implicit oprindu-se producerea sughiţului.
  2. Puneţi o pungă de hârtie în dreptul nasului şi gurii şi respiraţi în ea de mai multe ori. Această metodă are menirea de a normaliza respiraţia şi de a calma mucoasa tractului bronho-pulmonar.
  3. Beţi cu sorbituri mici puţină apă rece sau sugeţi un cub de gheaţă. O altă variantă este să beţi apă pe partea cealaltă a buzei paharului, ţinând capul aplecat.
  4. Dacă sughiţul este provocat de un stomac prea plin după o masă copioasă, atunci beţi imediat după masă un ceai de mentă. Acesta are efect relaxant şi calmează spasmele digestive.
  5. Un alt ceai foarte bun care opreşte sughiţul este cel de seminţe de mărar. Opăriţi o linguriţă de seminţe cu 250 ml apă clocotită, timp de 3 minute, apoi beţi acest ceai neîndulcit.
  6. Contra sughiţului la copiii mici se recomandă să se administreze o linguriţă de suc de lămâie, conform www.revista-tratamente-naturiste.com.
  7. Beţi o cană de infuzie de scorţişoară pisată. Puneţi un vârf de cuţit de scorţişoară la o cană de apă şi lăsaţi să stea 5 minute, după care consumaţi.
  8. Înghiţiţi o linguriţă de chimen, cu puţină apă, fără a mesteca planta. Tratamentul dă rezultate foarte rapide.
  9. Vâscul este o plantă care ajută la oprirea sughiţului. Puneţi 3-4 linguriţe de vâsc mărunţit la 250 ml de apă rece şi lăsaţi la macerat timp de 7-8 ore. Strecuraţi, îndulciţi cu puţină miere şi apoi beţi câte 2-3 căni de ceai călduţ. Dacă aveţi crize care se repetă, atunci beţi zilnic, de 3 ori pe zi, câte un pahar de apă rece în care aţi pus un vârf de cuţit de pulbere de vâsc.

Click! Spune: Sughiţul este declanșat de multe ori de o repriză de râs puternic, de ingestia prea mare de alimente sau de consumul prea rapid a unei cantități mari de lichid care a provocat înghițirea aerului.

 
 
Loading...