Aceasta este infecţia sexuală pentru care femeile ajung frecvent la medic

Ultima actualizare:

    Infecția vaginală cu trichomonas este o afecțiune cu care femeile active sexual se confruntă frecventfoto: shutterstock
Infecția vaginală cu trichomonas este o afecțiune cu care femeile active sexual se confruntă frecventfoto: shutterstock

Infecţiile genitale şi infecţiile cu transmitere sexuală reprezintă principalul motiv pentru care femeile ajung la medicul ginecolog, invocând usturimi la urinare, mâncărimi, miros neplăcut, secreţii anormale, arsură.

Infecția vaginală cu trichomonas este o afecțiune cu care femeile active sexual se confruntă frecvent. Apariția acestei infecții, una dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală, este provocată de parazitul Trichomonas vaginalis. Calea de transmitere a acestuia este cea sexuală, prin act sexual vaginal neprotejat.

Infecţia se poate lua uşor, în special dacă nu folosim protecţie, iar semnele întârzie de multe ori să apară, astfel încât se poate întâmpla uneori să treacă săptămâni bune până să ne simţim deranjate. Perioada de incubaţie a parazitului poate dura câteva zile sau aproape o lună, timp în care îi poţi transmite fără să ştii partenerului, bărbaţii nefiind feriţi de această afecţiune. La femei, Trichomonas se poate instala la nivelul vaginului, colului uterin, al uretrei sau al vezicii urinare. Iar la bărbaţi afectează, de obicei, uretra dar se poate răspândi şi în zona prostatei şi a aparatului genital.

Simptomele acestei boli sunt destul de supărătoare

La femei, tricomoniaza este însoțită de o secreție verzuie, spumoasă, urât mirositoare, iritații și mâncărimi în zona vaginală, dureri în timpul actului sexual și nevoia imperioasă de a urina. Simptomele se pot agrava după menstruație. La bărbați este posibil să nu apară niciun simptom. În cazul în care acestea apar, este vorba despre o inflamare a uretrei, care se manifestă prin înțepături la urinare și o secreție din penis.

Nu ignoraţi această infecţie

Ea poate evolua rapid, provocând răni pe col şi infecţii mai grave. Iar dacă diagnosticarea ei şi tratamentul adecvat nu se fac prompt, vindecarea va deveni dificilă. De asemenea, este esenţial ca şi partenerul să fie tratat în acelaşi timp cu persoana afectată. În caz contrar, poate să apară reinfecţia şi complicaţii nedorite. Netratată pe termen lung, tricomonaza poate duce la sterilitate, complicaţii în cazul unei sarcini şi chiar avort spontan, boli de rinichi şi inflamaţii cronice.

Metoda obisnuită de diagnosticare a acestei infecţii genitale presupune vizita la medicul de familie/ginecolog/urolog, prelevarea de secreţii vaginale si analiza acestora în laboratoare specializate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net