Antioxidanții pe care îi conțin anumite alimente reglează funcția multor organe, inclusiv a pancreasului pe care-l feresc și de inflamații și diverse afecțiuni.

Usturoiul

Datorită alicinei, o substanță din compoziția usturoiului, acesta din urmă are proprietăți antioxidante. De asemenea, previne apariția inflamațiilor în corp, inclusiv pe cele de la nivelul pancreasului.

Broccoli

Consumul de legume crucifere, precum broccoli sau conopidă, este importantă pentru a preîntâmpina dezvoltarea cancerului pancreatic. Acestea reprezintă o sursă bună de sulf care previn mutația celulelor, îndeosebi multiplicarea celor canceroase.

Fructele de pădure

Mănâncă mai des fructe de pădure și cireșe, vișine! Sunt bogate în antioxidanți, refac pancreasul și previn efectele negative ale radicalilor liberi.

Află pe Clicksanatate.ro ce alimente bogate în antioxindanți îți protejează pancreasul!

3 probleme dentare provocate de stres
Soluții din natură contra celulitei și vergeturilor

 

 
 
Loading...