Ajutoare din natură pentru imunitatea ta

Ultima actualizare:

    Ca să fii sănătos toamna asta, trebuie să faci mişcare zilnic
Ca să fii sănătos toamna asta, trebuie să faci mişcare zilnic

Cine nu ştie că e mult mai uşor să previi o boală decât să o tratezi? Şi cum întărirea imunităţii joacă un rol fundamental în pregătirea organismului pentru eventualele probleme de sănătate care ne stau înainte în sezonul rece, haideţi să vedem cum putem face acest lucru.

Alimentaţie. Un stil alimentar sănătos reduce riscul îmbolnăvirilor. Ca să-ţi ajuţi oraganismul, trebuie să consumi multe alimente verzi şi albe în stare crudă sau cel mult fierte. Alimentele fermentate bogate în probiotice, în special chefirul, stimulează sistemul imunitar. Peştele conţine proteine de calitate şi grăsimi cu valoare biologică ridicată, renumiţii acizi graşi omega 3, capabili să menţină sistemul imunitar optim funcţional. Ceapa şi usturoiul ajută la eliminarea excesului de mucus, îmbunătăţesc activitatea globulelor albe, măresc producţia de anticorpi. Strugurii negri conţin licopen, care are efecte pozitive în profilaxia şi tratamentul diverselor afecţiuni inflamatoare. Dintre condimente, ghimbirul, turmericul, oregano, dar şi ceaiul verde sunt plante cu important rol imunostimulator. De asemenea, un ou fiert pe zi înseamnă proteine, vitamine şi minerale. Şi citricele au rolul lor semnificativ în dieta zilnică, asigurând organismului vitaminele de care are nevoie. 

Mişcare. Indicat este să facem mişcare zilnic: dimineaţa gimnastica de înviorare, iar seara o plimbare în parc. Totodată, copiii trebuie lăsaţi să alerge, să se joace cât mai mult în aer liber. Cu cât se stă mai mult în casă, în faţa televizorului, cu atât riscul de îmbolnăvire este mai mare.  

Plantele. Au şi ele rolul lor bine determinat pentru întărirea imunităţii. Faceţi un amestec din părţi egale de cimbru, muşeţel, tei, busuioc, soc şi pătlagină. Puneţi la infuzat timp de 2-3 minute patru linguri la un litru de apă. Copiii vor consuma 2-3 căni pe zi, iar adulţii 1 – 1,5 litri, timp de o lună. Ceaiul se poate îndulci cu miere sau zahăr brun.  

Salină. O cură de 10-14 zile pe an la salină este extrem de benefică pentru sistemul imunitar. Dacă ajungeţi într-o salină naturală, timpul maxim admis pentru un adult este de 30 de minute, iar pentru un copil 5-10 minute.

Linişte şi calm. Stresul este, la rândul lui, un mare duşman al omului. Pentru ca sistemul imunitar să nu cedeze în faţa bolilor aşa uşor, trebuie să aveţi un psihic cât mai liniştit. Faceţi ceea ce vă place, căutaţi să aveţi un echilibru în viaţă şi mulţumire sufletească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net