Eşti ceea ce mănânci – iar dacă vrei să ai mai multă energie ca să-ţi duci la bun sfârşit atribuţiile de peste zi, adaugă în meniu alimente care furnizează substanţele nutritive de care organismul are nevoie. Află care sunt acestea din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!


Bananele, sursă de potasiu şi magneziu

Printre produsele care îţi dau vitalitate se numără bananele, deoarece conţin, în cantitate mare, potasiu şi magneziu. Potasiul echilibrează cantitatea de apă din organism, previne leziunile musculare şi ajută la buna funcţionare a sistemului nervos. Magneziul alungă oboseala şi stresul şi ajută la buna funcţionare a diverselor organe. Bananele conţin şi fibre, care favorizează digestia. 

Ouăle, bune pentru sistemul nervos

Studiile cercetătorilor arată că ouăle trebuie să ocupe un loc fruntaş într-o dietă cotidiană echilibrată. Bogate în proteine, vitamine, minerale şi antioxidanţi, ouăle, consumate cu moderaţie, menţin sănătatea inimii şi a sistemului nervos. Consumat la micul dejun, un ou pe zi oferă colină (o substanţă nutritivă esenţială pentru întreţinerea funcţiilor cerebrale, care încetineşte apariţia maladiei Alzheimer), dar şi vitaminele A, D şi E. 

Ciocolata creşte buna dispoziţie

Pe lângă cofeină, ciocolata neagră mai conţine substanţe precum tiamină şi feniletilamină, care contribuie la creşterea bunei dispoziţii, a vigilenţei şi a atenţiei. Sursă excelentă de fier, potasiu, magneziu, dar şi de vitamine (A, B şi E), ciocolata trebuie să conţină minimum 65% cacao ca să-şi păstreze valenţele nutritive. De asemenea, este important să nu fie combinată cu lapte sau cu alte arome şi să nu fie consumată în cantitate mai mare de 85 g pe zi. 

Quinoa, combustibilul vegetal

Bobiţele de quinoa au început să fie tot mai folosite în bucătărie, fiind o sursă excelentă de magneziu, fosfor şi mangan. Acestea menţin masa musculară, îmbunătăţesc sistemul cardiovascular şi digestiv, fiind perfecte pentru sportivi, vegetarieni şi vegani.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: