Din cauza stresului sau a unei perioade dificile la serviciu, îți este din ce în ce mai greu să te concentrezi. Consumul de alimente sănătoase poate să îmbunătățească memoria și puterea de concentrare.


Mişcarea are un rol esenţial în menţinerea sănătăţii mentale. Dacă nu-ţi place să faci exerciţii în forţă, poţi opta pentru plimbări în parc, alergări uşoare sau mişcări de gimnastică.

Peştele gras

Carnea de peşte gras - somon, sardine, macrou - , este bogată în grăsimi esenţiale Omega-3, fiind benefică pentru sănătatea creierului. De asemenea, consumul de peşte îmbunătăţeşte memoria şi scade riscul unui atac vascular cerebral. Dieta pe bază de peşte încetineşte deteriorarea capacităţilor mentale, prevenind demenţa. Pentru o memorie bună, consumă carne de peşte de 2-3 ori pe săptămână.

Spanacul

Sursă bună de fier şi de magneziu, spanacul îmbunătăţeşte activitatea cognitivă şi ajută la regenerarea ţesutului cerebral. În 100 de grame de spanac se găsesc 79 de mg de magneziu – adică, peste 20% din doza zilnică recomandată. Prin includerea sa în dieta zilnică, previi apariţia tulburărilor de memorie şi a bolii Alzheimer.

Află ce alte alimente te ajută să ai o memorie bună pe clickpentrufemei.ro. 

 

3 alimente pentru o memorie mai bună

De ce e bine să mănânci orez negru

Loading...