Nutriționiștii europeni susțin că putem slăbi mai ușor, și putem scăpa de povara kilogramelor în plus, dacă includem în dieta noastră cotidiană alimente bogate în anumite vitamine. Iată câteva exemple.


Complexul B ”arde” caloriile

Pentru a slăbi mai ușor și pentru a scăpa de povara kilogramelor în plus, nutriționiștii ne recomandă să includem în dieta noastră alimente bogate vitamine din Complexul B, deoarece acestea joacă un rol important în metabolism și în controlul zahărului în sânge. Consumați alimente din complexul B: orez, ovăz, grâu, ouă, nuci.

Vitamina C convertește zahărul în exces

Pentru arderea grăsimilor și a cantității de zahăr în exces, vitamina C oferă celulelor energia necesară.  Surse de  vitamina C care convertesc zahărul în exces le găsim în anumite alimente precum: pătrunjel, hrean, sfeclă, lămâi, spanac, sparanghel.

Vitamina D crește masa musculară

Nutriționiștii susțin că persoanele care nu includ această vitamină în alimentație întâmpină dificultăți în timpul regimului de slăbire. Carența acestei vitamine afectează creșterea masei musculare. Surse de Vitamina D le procurăm din uleiuri de ficat de pește, lapte, cereale integrale și somon.      

 
 
Loading...
Citeste tot despre: