Pentru femeile ocupate, cada se transformă într-un mic “institut” de frumuseţe. La sfârşitul săptămânii, baia de relaxare este asociată cu un tonic pentru trup şi pentru suflet. Ne putem “refugia “în cada cu apă până la umeri și vom avem grijă să adăgăm esențe aromate sau alte tonice : oțet de mere sau zer care să ne mențină în formă în săptămâna următoare.


Procedura aceasta ne ajută să ne regăsim  liniștea sufletescă în câteva minute, dar este benefică și pentru întregul corp: tensiunea arterială  ajunge la limite normale, respirația este profundă și își recapătă  ritmul  normal, iar inima bate ceva mai tare, hrănind mai bine cu sânge celulele corpului  nostru, inclusiv pe cele ale pielii.

Cum să pregătim baia ?

În apa caldă, de 36-37 de grade (nu mai caldă pentru că apa prea fierbinte usucă pielea nepermis de mult), adăugăm spuma preferată, pe bază de plante, procurată de la magazinele Plafar. În această spumă vom sta 10-15 minute. Apoi vom spăla  cada cu dușul, pentru a elimina spuma și celulele de piele exfoliate de spumă.

Băile cu ulei aromat sunt excelente

Sunt excelente băile cu ulei aromat din diferite extracte: de vanilie, portocală, scorțișoară, eucalipt, busuioc sau de mentă. După cel mult zece minute, vom constata efectul relaxant. Pentru hrana pielii putem folosi baia relaxantă cu oțet de mere (zece   linguri) la cadă  sau cu  zer de lapte- 250 ml.

 

 
 
Loading...