Deseori, leacurile băbești sunt confirmate de știința modernă. De multe ori iaurtul a reprezentat un remediu popular împotriva infecțiilor vaginale. De curând o doctorița de la Centrul Medical Evreiesc din Long Island și-a propus să cerceteze dacă iaurtul are în această privință un efect sau nu. Doctorița respectivă, Eileen Hilton, a hrănit cu iaurt - care conține lactobacillus acidophilus - timp de șase luni, femei care sufereau de infecții cronice ( s-a constat că o femeie din 10 suferă de infecții cronice, a căror incidență se poate repeta de 5 -6 ori pe an).


În urma acestor studii, doctorița a ajuns la concluzia că femeile care mănâncă 240 g iaurt pe zi au un număr simțitor mai mic de infecții în comparație cu celelalte.

Iaurtul poate ajuta organismul să scape și de alte infecții, nu numai de cele vaginale.

Și doctorul George Halpern de la Universitatea Davis, California a studiat efectul iaurtului asupra sistemului imunitar. El a constatat că persoanele care mănâncă 2 cutii de iaurt de 250 g/zi au un nivel ridicat de gamă-interferon în sânge , o substanță care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor.

Mai mult, cine consumă iaurt frecvent răcește cu 25% mai rar decât ceilalți și suferă de mai puține alergii.

Iaurtul este o porție valoroasă de calciu. Iaurtul obișnuit degresat conține cca 45% din RZR -ul pentru acest mineral , iar iaurtul degresat cu fructi oferă 35% din calciu și , în plus este și o sursă bună de potasiu de riboflavină și vitamina B12. 

Opinii referitoare la importantă iaurtului

 Earl Nindell, autorul cărții Biblia Alimentelor, susține că iaurtul este foarte important pentru organism: 

-              Ajută sistemul imunitar și-l întărește

-              Previne apariția infecțiilor vaginale

-              Calciul din iaurt întărește oasele . Previne osteoporoză și reduce nivelul de cholesterol din sânge

-              Potasiul menține o tensiune normală si buna funcționare a inimii

-              Riboflavină este importantă pentru transformarea alimentelor în energie

 Vitamina B12 împreună cu acidul folic previne anemia organismului. Deficiență de vitamină B12 la persoanele în vârstă poate crea simptome neurologice asemănătoare cu cele din boală Alzheimer. Alte constatări:

Francezii mănâncă 5-6 porții de iaurt pe zi; de aceea rata îmbolnăvirilor de inimă este foarte mică.  

Cine cumpără iaurt trebuie să citească cu mare atenție etichetele, deoarece nu toate sortimentele conțin lactobacillus acidophilus, substanță care s-a dovedit benefică în leacul infecțiilor vaginale.

Este bine să alegeți un iaurt cu un conțin scăzut de grăsimi sau unul degresat deoarece celelalte sortimente oferă multe calorii și puțin calciu.

Iaurtul înghețat are un gust excelent, dar nu conține aceeași cantitate de culturi active.

Totuși, un iaurt înghețat cu puține grăsimi sau unul degresat este un deșert mult mai sănătos decât o înghețată susțin nutriționiștii europeni. 

 
 
Loading...