Bolile copilăriei, periculoase pentru adulţi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Te-ntrebi cum este posibil să mai faci la maturitate rubeolă sau varicelă- afecţiuni care apar de obicei până în adolescenţă? Ei bine, nu eşti ferit de ele nici când eşti adult, mai ales dacă ai imunitatea scăzută. Revista „Click! pentru femei" îţi prezintă riscurile acestora.

Oreionul afectează aparatul reproducător

Una din cele mai neplăcute afecţiuni din copilărie, oreionul, generează inflamarea glandelor salivare, umflături sub ureche şi maxilar. La adulţi, aceste simptome se amplifică şi durează mai mult timp până la vindecare. Printre complicaţiile care vin la „pachet" cu această boală la persoanele mature se numără pancreatita, meningita, inflamaţia ovarelor sau a testiculelor, avort spontan în cazul femeilor însărcinate, surditate şi sechele neurologice. Cazurile cele mai grave pot duce chiar la deces.

Maturii cu varicelă pot face pneumonie

Mai ţii minte bubiţele roşiatice care ţi-au umplut corpul în copilărie? Sufereai de varicelă, cunoscută în popor şi sub denumirea de vărsat de vânt.

Ea debutează cu febră şi cu o stare accentuată de oboseală, iar apoi, după cel mult două zile, te umpli de pete pe tot organismul.

Persoanele mature pot întâmpina multe greutăţi din cauza varicelei, întrucât ea creşte riscul de pneumonie, de artrită, de encefalită, iar dacă ai avut boala în copilărie, există multe şanse ca în prezent să faci zona zoster, adică să-ţi apară pete de culoare albă pe tot corpul.

Gravidele, cele mai afectate de rubeolă

Ai ochii înroşiţi, nas înfundat, ganglionii inflamaţi şi te simţi mai tot timpul obosit. Simptomele acestea te duc cu gândul la o posibilă răceală sau gripă, dar poate fi vorba şi de rubeolă. Afecţiunea este extrem de periculoasă pentru femeile însărcinate, mai ales pentru cele aflate în primul trimestru de sarcină, întrucât creşte riscul de avort şi predispune copilul la malformaţii.

De asemenea, cei care au contactat agentul patogen pot face artrită şi encefalită virală. Dacă ai fost de curând bolnav, organismul tău este slăbit şi vulnerabil în faţa virusurilor, aşa că ai multe şanse de a contacta agentul patogen responsabil de apariţia afecţiunilor specifice copilăriei. De asemenea, persoanele care fac tratamente cu cortizon, chimioterapie sau suferă de diabet pot recepta mult mai repede aceste boli, cu complicaţii severe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net