Potrivit medicinei tradiționale chineze, fiecare organ al corpului corespunde unei emoții, care poate fi modificată prin alimentele pe care le consumăm, acestea din urmă având un impact energetic asupra organismului.


Astfel, fiecare organ este precum un sistem energetic complex care cuprinde nu numai entitatea anatomică, ci și legătura dintre organ și o anumită emoție, stare mentală, culoare, gust, miros etc.

Așadar, pentru a ne simți bine, este bine să acordăm mai multă atenție alimentelor pe care le așezăm în farfurie. Iată cum!

Vreau să fiu fericit! Ce să mănânc

Atât fericirea cât și furia sunt emoții asociate ficatului. Astfel, pentru a diminua stările de furie și de nerăbdare, trebuie să ne hrănim ficatul. Nu în ultimul rând, primăvara este anotimpul asociat ficatului, așa că tot ce crește în acest sezon va avea un efect pozitiv asupra organului.

Consumă în mod regulat cereale integrale, cum ar fi orzul, semințe de quinoa sau ovăz. De asemenea, include în alimentația ta legume precum varza, verdețurile, ceapa de primăvară, frunze de ridiche și frunze proaspete de mentă.

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte alimente îți pot influența starea de spirit

 
 
Loading...