Florile de tei, un remediu natural pentru multe boli, sunt la îndemâna oricui. Ceaiul de tei calmează tensiunea psihică, combate insomnia, tulburările digestive pe fond nervos şi palpitaţiile. Bea o cană de infuzie din flori de tei seara şi vei dormi mai liniştit.


  • Băut calduţ, ceaiul de tei este de mare ajutor în caz de răceală şi gripă, reglează temperatura organismului şi descongestionează căile nazale. El stimulează transpiraţia şi scade febra, reduce inflamaţiile şi ameliorează durerile de cap. Însă, consumat într-o doză mai mare, ceaiul de tei poate da palpitaţii şi o stare de agitaţie. 
  • Sub formă de gargară sau inhalaţii, se utilizează cu succes pentru combaterea stomatitei, amigdalitei, faringitei şi laringitei, notează www.suntfericita.manager.ro.
  • Mai poate fi folosit sub formă de comprese pentru combaterea infecţiilor oculare. Reduce inflamaţiile şi este un remediu excelent pentru ochii umflaţi, pentru combaterea ridurilor şi a cearcănelor.
  • Florile de tei pot ajuta la prevenirea problemelor stomacale (diareea şi indigestia, dar şi vărsăturile). Potrivit studiilor, o cană de ceai de tei înainte de culcare poate îmbunătăţi procesul de digestie.
  • Protejează pielea. Ceaiul de tei este şi un aliat de încredere al pielii tale. Datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi, combate acţiunea radicalilor liberi şi astfel previne îmbătrânirea pielii.
Loading...