Agitaţia, tusea, stările de nervozitate şi cele de oboseală îşi găsesc leacul într-o cană de ceai aromat de tei. Află din numărul de iunie al revistei Click Sănătate ce poţi trata cu această plantă. 


Renumit pentru parfumul său îmbietor, teiul este unul dintre cele mai cunoscute sedative oferite din natură. Pentru a beneficia pe deplin de proprietăţile terapeutice ale teiului, indicat este ca florile să fie culese pe timp însorit, înainte să înflorească. Poţi usca planta la loc ferit de lumină, în încăperi bine aerisite, apoi o păstrezi în săculeţi de pânză. Infuzia, decoctul şi tinctura de tei sunt recunoscute pentru efectele lor antiinflamatoare  şi cicatrizante.

Infuzia are efect sedativ

Eşti foarte obosit nu reuşeşti să adormi noaptea decât la ore târzii? Înainte de a apela la somnifere, profită de soluţiile oferite de natură, cum este şi ceaiul de tei, recunoscut pentru acţiunea sa sedativă. Prepari infuzia din 20 g de flori la un litru de apă clocotită. Bea o cană cu ceai după masa de seară şi una chiar înainte de culcare. De ajutor în caz de insomnii, anxietate, dar şi stări nervoase este şi perna umplută cu flori de tei. Aroma lor te va ajuta să te relaxezi mai uşor şi să adormi.

Remediu pentru migrene

Leacurile pe bază de tei sunt un excelent medicament natural şi pentru durerile de cap care apar în cele mai nepotrivite momente din zi. Datorită efectelor calmante ale plantei, decoctul de tei ajută la reducerea migrenelor, inclusiv a celor crizelor biliare asociate cu starea de vomă. Leacul îl prepari astfel: o lingură de plantă la 250 ml de apă rece. Fierbe aceste amestec timp de 20-30 de minute, filtrează şi bea câte 2-3 căni de decoct pe zi, îndulcite cu miere, timp de o săptămână.

Tinctură pentru hipertensiune

Creşterea tensiunii arteriale, palpitaţiile şi durerile toracice sunt simptome des întâlnite pe perioada verii, mai ales la persoanele cardiace. Pentru a preveni şi trata toate aceste neplăceri sunt de ajutor remediile cu tei. Tinctura o poţi cumpăra din magazinele naturiste ori o prepari în casă astfel: umple jumătate de borcan cu pulbere de flori de tei, apoi adaugă alcool de 40 de grade. Amestecă bine ingredientele şi lasă la macerat 8 zile. Strecoară tinctura şi păstreaz-o în borcane mici, închise ermetic. Ia câte 2-3 ml de tinctură de tei pe zi, diluată în jumătate de pahar de apă. Urmează cura timp de 6 săptămâni.

 
 
Loading...