Ceaiuri care alină durerile reumatice

Ultima actualizare:

Ai dureri din cauza reumatismului? Încearcă să apelezi şi la farmacia naturii, care are resurse din plin!

Există anumite ceaiuri care te pot ajuta să depăşeşti crizele majore, însă poţi apela şi la alimentele din cămară. Iată câteva sfaturi pe care le poţi urma înainte de a folosi pastilele sau unguentele!

Ceai de ghimbir

Rădăcinile de ghimbir se remarcă prin substanţele cu efect antiinflamator, fiind folosit timp de secole pentru a trata inflamaţiile asociate cu osteoartrită.

Ceai din seminţe de ţelină

Acest ceai calmează rapid simptomele reumatismului. Aveţi nevoie de o linguriţă de seminţe de ţelină şi o linguriţă de rizomi uscaţi şi măcinaţi de Gheara Diavolului. Amesteci ingredientele şi torni peste ele o cană cu apă fiartă, apoi aştepţi 15 minute şi strecori conţinutul.

Ceai verde

Compuşii bioactivi din frunzele de ceai conţin mulţi nutrienţi importanţi. Ceaiul verde are polifenoli, cum ar fi flavonoide şi catechine, care funcţionează ca antioxidanţi puternici. Aceste substanţe pot reduce riscul apariţiei radicalilor liberi în organism, protejând celulele şi moleculele. Radicalii liberi sunt cunoscuţi pentru faptul că duc la îmbătrânirea prematură a pielii şi la dezvoltarea anumitor boli. În ceaiul verde regăsim, de asemenea, cantităţi mici de minerale care sunt bune pentru sănătate, conform www.alegesanatos.ro.

Remedii din cămară

Tinctură de ardei iute: tai mărunt 30 g de ardei iuţi proaspeţi, îi pui într-un borcan şi adaugi 100 ml apă şi jumătate de pahar de alcool alimentar de 90 de grade. Închizi ermetic şi laşi la macerat, 10 zile, după care filtrezi, iar tinctura obţinută o pui într-o sticluţă închisă la culoare. Consumi la nevoie.Tecile de fasole sunt de mare ajutor în tratarea reumatismului cronic. Fierbi 30 grame păstăi de fasole într-un litru de apă, timp de o oră. Strecori lichidul şi îl laşi la răcit, apoi îl torni într-o sticlă şi îl ţii la rece. Se bea câte o jumătate de pahar, de 4-5 ori pe zi.  Decoct de mere: tai 3-4 mere cu tot cu coajă şi le fierbi 10 minute în 300 ml de apă. Se lasă 4 ore, după care se poate bea călduţ, de 3-4 ori pe zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net