La trecerea dintre anotimpuri, cercetătorii ne recomandă un remediu excelent care să ne protejeze împotriva infecțiilor de sezon: viroze respiratorii, bronșite și gripe. Echinaceea, această plantă medicinală este de proveniență americană și are puterea să fortifice sistemul imunitar și să reducă perioada de manifestare a bolii. Părțile componente ale plantei- rădăcinile, florile și frunzele - sunt folosite la prepararea remediilor : ceaiuri, suplimente nutriționale și tincturi.


În America și Canada există 9 specii de echinaceea solicitate de pacienți,  specii  renumite  în fortificarea  sistemului imunitar.

Recomandări medicinale

Preparatele naturiste care conțin echinaceea  sunt numeroase în Germania. În această țară există 40 de produse  care conțin echinaceea : tincturi,  capsule,  extracte și ceaiuri și nemții urmează cure  cu echinaceea. În această formulă, echinaceea  este o plantă cu tradiție pentru fortificarea sistemului imunitar.  

Tratamentul cu echinaceea trebuie administrat timp de 10 zile

Cercetătorii susțin că eficiența  tratamentului cu echinaceea este maximă când  este administrată timp de 10 zile de la manifestarea primelor simptome ale bolii: viroze respiratorii, gripe.

Preparatele pe bază de echinaceea favorizează vindecarea bolilor respiratorii

Proprietățile  antivirale puternice ale plantelor de echinacea sunt foarte eficiente în bolile respiratorii; ele grăbesc vindecarea gripei și a diverselor  afecțiuni virale și au efecte antiseptice.  Totodată, preparatele cu echinaceea sunt benefice  și în stările de convalescență; de aceea, aceste remedii  sunt recomandate persoanelor care au  imunitatea scăzută.

Toamna și primăvara, sănătatea se protejează cu ceai de echinaceea

Acest ceai trebuie consumat acum, la venirea toamnei, dar și  în zilele foarte friguroase de iarnă. 

Cum se prepară, cum se administrează

Ceaiul se prepară de obicei sub formă de infuzie și se consumă   de 2 ori pe zi, un interval de 20 de zile: o linguriță rasă de plantă la o cană de 250 ml apă.  Chiar dacp gustul nu este foarte plăcut, o cură de acest fel este benefică, deoarece  într-un  timp relative scurt , consumatorul  constată o creștere a  puterii de apărare  a organismului.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: