Odată cu venirea toamnei, inevitabil apar răcelile şi gripa. O dietă cu alimente care-ţi stimulează imunitatea te va ajuta să treci cu bine de provocările sezonului rece. Revista „Click! pentru femei" îţi arată ce ar trebui să incluzi zilnic în meniul tău!


Ciocolata, un super-aliment

Dacă-ţi place să savurezi o pătrăţică de ciocolată neagră ori de câte ori te simţi obosit, acum ai un motiv în plus. Ciocolata cu un procent mare de cacao, de peste 50%, conţine o cantitate mare de antioxidanţi şi flavonoizi, două substanţe care distrug virusurile şi bacteriile.

După ultimele cercetări, ciocolata neagră conţine cu 21% mai mulţi şi mai puternici antioxidanţi decât vinul roşu, aşa că este unul dintre cei mai puternici aliaţi ai sistemului imunitar.

Iaurtul distruge germenii

Probioticele din iaurt sunt bacterii sănătoase, care menţin echilibrul tractului intestinal şi distrug germenii. Deşi sunt disponibile şi sub forma de suplimente alimentare, un studiu al Universităţii din Austria arată că o cană de iaurt este mult mai uşor asimilată decât o pastilă.

Într-o cercetare efectuată de suedezi s-a constatat că persoanele care au băut câte o porţie dintr-un iaurt probiotic în fiecare zi, timp de 80 zile, aveau un risc cu 33% mai mic de a se îmbolnăvi de răceală sau de gripă.

Usturoiul, antibiotic natural

Usturoiul este leguma cu cel mai puternic efect antiviral şi antibiotic, protejându-te de gripă şi de răceală. Conţine vitamina C, seleniu, zinc, calciu, B1, B2 şi alte elemente esenţiale care menţin ţesuturile tinere.

Consumă cel puţin trei căţei de usturoi pe zi şi te vei simţi revigorat. Mirosul poate fi combătut mestecând, după masă, pătrunjel, măghiran sau cimbrişor.

Varza roşie este detoxifiantă

Mult mai bogată în antioxidanţi decât cea albă, varza roşie are o puternică acţiune imunostimulatoare. În plus, complexul de vitamine şi de minerale încetineşte procesul de îmbătrânire şi te ajută să ai o stare generală mai bună.

Vitamina C ajută cardiacii, în sezonul rece, să facă faţă mai uşor temperaturilor scăzute. O jumătate de pahar cu suc, de trei ori pe zi, îţi stimulează imunitatea.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: