Ouăle de prepeliţă sunt renumite pentru efectele lor terapeutice. Asiaticii au realizat nişte corelaţii clare între consumul de ouă de prepeliţă şi ameliorarea sensibilă a unor afecţiuni, cel mai adesea din cele cauzate de o dietă deficitară în vitamine şi minerale.


Deoarece nu au existat cazuri în care ouăle de prepeliță au avut vreun efect negativ asupra organismului nostru, acestea pot fi consumate oricând. Sunt recomandate, mai ales, în perioada postnatală, după intervenții chirurgiale și radioterapii, deoarece contribuie la regenerarea și bunăstarea organismului și la menținerea sănătății.

Ouăle trebuie consumate proaspete, adică să nu fie mai vechi de până la trei săptămâni. Specialiştii recomandă mai multe cicluri de cură de 60, 90, 120 şi respectiv de 240 de ouă.  Când este gătit, oul de prepeliţă pierde din valoarea nutritivă şi îndeosebi din cea terapeutică, de aceea aceste ouă trebuie consumate crude.

Cum se ține o cură

Există mai multe scheme de tratament, în funcţie de vârstă şi de afecţiune. În timpul curelor, se evită consumul de alcool. De obicei, ouăle de prepeliţă proaspete se consumă dimineaţa, în locul cafelei. Cine nu suportă să bea ouăle de prepeliţă crude, să le amestece cu puţină miere, cu suc de fructe sau cu ceai.

Află pe clickpentrufemei.ro câte ouă trebuie să mănânce fiecare om!

Ce se întâmplă dacă pui coajă de lămâie pe călcâie? Vei face și tu asta

Crema de față antirid preparată în acasă! Rezultatele se văd după doar 7 zile

Loading...