Ai întrat în concediu de sărbători sau ai doar câteva zile libere? Iată cum te ajută abstinența de la cafea în aceste zile!

Faci parte din categoria de oameni care nu pot deschide ochii dimineață până nu servesc prima gură de cafea?
Asta se petrece deoarece organismul tău s-a obișnuit cu starea de bine furnizată de această licoare, care deși pare a fi precum un drog, este doar o sursă de antioxidanți atât timp cât este băută cu măsură și fără zahăr.

Un stimulent eficient

Dacă alegi să te lași brusc de cafea va fi ca și cum te-ai lăsa de un drog, deoarece cafeaua este un stimulent eficient pentru organismul uman.

Mai mult de atât, specialiștii de la site-ul livestrong.com, cafeaua este exact un stimulen ce face parte dintr-o categrie de droguri numite xantine, deoarece băută constant și în cantități mari aceasta poate crea dependență.

Motiv pentru care este indicat să nu renunți brusc la consumarea cafelei dimineața, ci să micșorezi treptat porția zilnic. Începutul de săptămână cere o cană plină de cafea, însă pe parcursul săptămânii este bine să micșorezi doza astfel încât în weekend măcar să o înlocuiești cu o ceașcă de ceai verde.

Află pe Clicksanatate.ro din ce alte motive nu e recomandat consumul exagerat de cafea!

Vitamine indispensabile femeilor

Uleiuri care scad colesterolul rău

Loading...