Ginsengul, secretul tinereţii veşnice

Ultima actualizare:

Tinereţea este un dar minunat, care poate fi păstrat, ne asigură specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană.

Cel mai eficient aliat în lupta împotriva îmbătrânirii fizice şi psihice sunt plantele medicinale.

Aromoterapia, o parte importantă a tratamentului

Câteva din obiectivele declarate ale medicinii tradiţionale indiene sunt fortificarea corpului şi creşterea duratei şi calităţii vieţii. Un tratament complex, pe bază de masaje, terapii antistres, dietoterapie, aromoterapie şi fitoterapie, este conceput special pentru a creşte imunitatea şi potenţa sexuală, prevenind astfel senilitatea şi boala. Substanţele folosite în aromoterapie pot să ne înveselească, să ne relaxeze sau, uneori, chiar să ne stimuleze sexual.

Unele plante conţin uleiuri volatile ce au o compoziţie chimică apropiată cu cea a unor hormoni sexuali. Astfel, substanţe asemănătoare estrogenului găsim în uleiurile de anason, muştar sau fenicul, iar lemnul de santal sau mosc conţine substanţe asemănătoare testosteronului, un hormon sexual masculin.

Plante cu gust dulce, picant sau sărat

Tratamentul fitoterapeutic se face după o reţetă concepută special în funcţie de tipul costituţional, de sex, vârstă şi de scopurile terapeutice urmărite. Plantele transferă organismului atât substanţele, cât şi energia necesară vindecării. În tratamentul de întinerire se folosesc în special plante cu gust dulce, picant, sărat, care au un efect nutritiv sau purificator şi acţionează întotdeauna ca un tonic asupra sistemului nervos. Este vorba despre plantele-vedetă ale medicinii ayurveda, ginsengul, agrişele indiene, al căror gust acru se transformă în prezenţa apei într-un foarte plăcut gust dulce, lemnul dulce sau obligeana.

Cele mai eficiente combinaţii pentru întinerire

Specific pentru acest tratament este înglobarea pulberii de plante măcinate într-o substanţă de suport energetic şi cu rol de penetrare a ţesuturilor. Cele mai folosite substanţe din această categorie sunt mierea, laptele cald şi untul topit. Iată cele mai eficiente combinaţii în terapia de întinerire: unt topit, miere şi pulberi de plante medicinale; macerat din plante în lapte şi miere; pulbere de plante medicinale.

Pulberea de plante, mai eficientă decât infuzia

Plantele medicinale se macină fin cu ajutorul unei râşniţe de cafea, se ia o linguriţă din amestec şi se ţine sub limbă timp de 15 minute. Apoi se înghite cu apă sau cu miere. Preparatele se iau de 3-4 ori pe zi. Aceste metode sunt de 5-10 ori mai eficiente decât infuzia sau decoctul, pentru că plantele nu sunt degradate prin temperatura ridicată, deci vindecarea va apărea mult mai repede, dacă administrarea va fi făcută regulat şi sistematic.

Alegeţi apele minerale tonice

Pentru a acoperi ­necesarul de lichide se recomandă apele minerale tonice, sucurile de fructe dulci sau maceratul la rece din plante: o linguriţă de plante măcinate la o cană de apă (preferabil de izvor). Se lasă 8-10 ore la temperatura camerei. Se poate încălzi puţin peste temperatura corpului.

Cum se obţine untul topit

Jumătate de kilogram de unt cu 80% grăsime se pune la fiert la foc mic. Untul va căpăta o culoare aurie şi va avea miros de floricele de porumb. Este gata atunci când aspectul tulbure se va transforma în clar. Se lasă la răcit până se separă untul de apă. Poate fi preparat cu plante ­medicinale pentru tratament intern.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net