Părerile oamenilor sunt împărțite atunci când vine vorba de vreme. Unii dintre noi preferă vremea ploioasă, alții zilele însorite, în timp ce anumite persoane se simt minunat atunci când ninge. Dar, modul în care vremea ne afectează, merge mai departe de atât.


Condițiile meteo au efect direct asupra stării noastre fizice și mentale, potrivit celor mai noi cercetări. Află în ce mod vremea de afară îți influențează comportamentul și starea de sănătate.

Temperaturile scăzute te ajută să dormi

Cel mai bine te odihnești într-un mediu rece. Potrivit lui Natalie Dautovich, savant la National Sleep Foundation, temperatura din casă, ideală pentru somn, este cuprinsă între 16 și 20 de grade Celsius. Asta deoarece, atunci când corpul simte răcoare, creierul se pregătește de somn.

La pol opus - și deloc surprinzător – temperaturile ridicate pot perturba capacitatea de a te odihni. Furtunile pot afecta, de asemenea, calitatea somnului, din cauza zgomotului produs de tunete și a flash-urilor produse de fulgere.

Fenomenele meteo extreme pot genera probleme psihologice

Persoanele care locuiesc în zone cu evenimente meteorologice intense, precum uraganele sau tornadele, prezintă un risc mai mare de stres mental.  Și urmările fenomenelor pot avea, de asemenea, un impact psihologic de durată.

Află pe clickpentrufemei.ro cum îți influențează vremea sănătatea și comportamentul.

 
 
Loading...