Aveţi nasul înfundat, tuşiţi până la epuizare sau vă chinuie durerile musculare?


Trataţi-vă cu ulei de eucalipt. Are proprietăţi multiple: antibacteriene, antiinflamatoare, antispas tice, antivirale şi antifungice. 

  • Este foarte eficient împotriva bolilor respiratorii de orice natură: răceli, tuse, alergii, bronşite, infecţii ale gâtului, astm sau probleme ale sinusurilor. Pentru tratarea acestora, se recomandă inhalaţii cu ulei: se adaugă câteva picături într-un bol cu apă fierbinte, se pune un prosop pe cap şi se respiră adânc. Specialiştii recomandă inhalarea aburului cald timp de cel puţin zece minute. Inhalaţiile sunt benefice şi în caz de infecţii respiratorii însoţite de tuse. 
  • Pentru reducerea durerilor de gât se pun câteva picături într-un pahar de apă caldă şi se face gargară.
  • Durerile musculare şi reumatice se pot trata cu o compresă fierbinte, astfel: într-un bol se pun jumătate de litru de apă fierbinte şi 3 picături de ulei de eucalipt, apoi înmuiem un prosop din bumbac, îl stoarcem bine şi îl aplicăm pe zona dureroasă.
  • Uleiul de eucalipt stimulează circulaţia sângelui de la nivelul scalpului, îndepărtează mătreaţa şi oferă strălucire părului. Este folosit şi în tratarea infecţiilor pielii, fiind foarte eficient împotriva bolilor copilăriei: pojar, scarlatină, oreion, conform www.alegesanatos.ro.
  • Este remediul perfect pentru tratarea stărilor de epuizare fizică şi psihică, depresiilor sau stărilor de anxietate, dar stimulează şi memoria şi sporeşte puterea de concentrare. Este un tratament eficient şi pentru convalescenţă.
 
 
Loading...

Alte articole