Sinuzita se manifestă prin inflamarea mucoasei sinusurilor paranazale și apariția unor secreții supărătoare în interiorul lor.. Pe lângă tratamentul recomandat de medic, există câteva leacuri naturale care te ajută să îi vii de hac.

Hrean proaspăt

Tai o bucată mică de hrean, o cureți și o dai prin răzătoare. Inhalezi câteva minute, până simți că începi să elimi mucusul în exces. Poți să înghiți și jumătate de linguriță de plantă amestecată cu o jumătate de linguriță de miere, care ajută la eliminarea bacteriilor sau fungilor ce cauzează infecția sinusurilor. Repetă procedeul de 3 ori pe zi. Ai grijă însă, o cantitate prea mare de hrean ingerată poate cauza dureri de stomac.

Ceai de ghimbir

Bun antioxidant, ghimbirul este eficient în tratarea sinuzitei datorită properietăților sale antiinflamatoare, fiind, totodată, și un antimicrobian natural. Într-o cană cu apă fierbinte, pune 1-2 linguri de ghimbir dat prin răzătoare și lasă la infuzat 10 minute. Strecoară și bea ceaiul după ce s-a răcit puțin. Poți adăuga și o linguriță cu miere. Se beau 3 căni de ceai pe zi, până la ameliorarea simptomelor.

Usturoi

Consumă usturoiul ca atare sau sub formă de pulbere ori capsule pentru a ameliora simptomele sinuzitei. Este antibiotic natural, întărește imunitatea și are proprietăți antifungice și antibacteriene. O altă metodă de a desfunda sinusurile constă în tăierea a 3-4 căței de usturoi, pe care îi adaugi într-o cană cu apă clocotiă, apoi inhalezi aburii care se evaporă. Repetă procedeul de 2-3 ori pe zi.

Află pe Clicksanatate.ro cum să combați simptomele sinuzitei cu argilă!

De ce să folosești mierea în tratamentele pentru piele
3 efecte ale curei cu ciuperci medicinale

 

 
 
Loading...