Leguminoasele, cea mai bună sursă de fibre

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Specialişti în nutriţie ne recomandă să introducem leguminoasele în meniul de iarnă. Iată argumentele lor.

Fasolea scade colesterolul. Fasolea are foarte puţină grăsime şi aproape deloc colesterol. Aceasta este cunoscută şi sub denumirea de „mâncător de zahăr" pentru că fibrele vegetale împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină. Consumul zilnic de fasole verde poate ajuta la scăderea valorii colesterolului.

Mazărea dă energie. Mazărea ajută la protejarea sistemului osos, a inimii şi a vaselor sanguine. Mai mult, ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Dacă vă simtiţi obosiţi, sau lipsiţi de energie, o porţie de mazăre vă repune pe picioare, garantat, graţie nutrienţilor care produc energie.

simeon stalpnicul png

 Lintea, bună pentru sânge. Lintea este foarte bogată în molibden, un metal care face parte din structura unor enzime folositoare organismului uman. Acesta arde grăsimile sanguine, ajută la formarea hemoglobinei sau îmbunătăţeşte metabolismul celular. Lintea este recomandată mamelor care alaptează.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net