Măcrişul, bun pentru anemie

Ultima actualizare:

Frunzele de măcriş se culeg pentru con­sum, atunci când sunt foarte tinere şi fragede. Conţin caroten, vitaminele B1, B2, C, K şi PP, săruri minerale ca magneziu, fier, fosfor, sulf şi siliciu, pro­teine, zaharuri, tanin şi foarte mult acid oxalic.

Nutriţioniştii recomandă frunzele tinere, cu gust acrişor şi plăcut pentru puterile lor de vitaminizare, mai ales primăvara devreme, când din alimentaţie lipsesc alte fructe sau legume.

Totuşi, cei care au reumatism sau au probleme renale nu au voie să consume măcriş deoarece acidul oxalic poate scădea coagu­larea sângelui şi poate provoca leziuni renale.

Dar, pe de altă parte, fierul din compoziţie poate fi folosit în tratarea anemiilor. Iar cantitatea mare de vitamina C poate ajuta în tratarea scor­butului, boală care se manifestă prin slăbirea forţei musculare, anemie, sângerarea gingiilor, căderea dinţilor sau apariţia unor răni deschise. De asemenea, frunzele de măcriş, fierte, pot fi folosite în tratamentul unor boli de piele, sub formă de cataplasme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net