Unghiile pot fi un barometru pentru sănătatea ta, pentru că anumite schimbări ale acestora pot indica prezenţa unor probleme de sănătate.

Unghii îngălbenite, probleme cu infecţiile fungice

Odată cu înaintarea în vârstă, unghiile se pot îngălbeni. Unghiile se pot îngălbeni şi din cauza unor infecţii fungice. Mia pot apărea linii pe suprafaţa acestora şi un miros urât. În cazuri mai rare, unghiile galbene mai pot indica şi prezenţa diabetului zaharat ori a unor probleme cu glanda tiroidă.

Pete albe, carenţe de proteine

Dacă organismul nu are o cantitate suficientă de proteine, pot apărea pete albe pe suprafaţa unghiilor. Poate să semnaleze şi o afecţiune a ficatului, cât şi lipsa albuminei din sânge.

Unghii care se rup uşor, hipotiroidism

În caz că ai unghiile din ce în ce mai fragile, care se exfoliază şi se rup uşor, acet lucru poate să fie un semn al hipotiroidismului. Pot fi de vină şi carenţele de vitaminel A,C şi B. Unghiile pale pot semnala o anemie.

Pete vineţii pe unghii

În cazul ţi se învineţeşte una sau mai mult eunghii, poate să fie vorba despre o lovitură. Însă dacă nu te+ai lovit, iar petele nu dispar, mergi la medic. Poate indica prezenţa unui melanom sau chiar leucemie.

Află pe clicksanatate.ro ce afecțiuni pot fi semnalate de aspectul unghiilor!

Ce trebuie să știi despre antibiotice

Obiceiuri care te ajută să slăbeşti

 
 
Loading...

Alte articole