Muşcata, tratament naturist pentru zeci de afecţiuni

Ultima actualizare:

Plantă cu flori multe şi viu colorate, muşcata are şi proprietăţi terapeutice care le întrece pe cele estetice. Muşcata roşie tratează afecţiunile stomacale, stagnează creşterea tumorilor, te scapă de otită şi are grijă de pielea ta. Mai mult, alungă energiile negative din jurul tău.

Tratamente interne 

Afecţiunile sistemului respirator: faringita, laringita. Se fac spălături nazalo-faringiene cu infuzie din flori sau frunze proaspete de muşcată. O lingură cu vârf de plantă tocată se infuzează 8 ore, în 250 ml de apă fierbinte. Cu 100 ml de infuzie se fac spălături, iar în cei 150 ml rămaşi se adaugă 5 picături de lugol şi se face gargară. 

Bronşita şi pleurita. Se foloseşte tinctura din frunze de muşcată tocate mărunt. Într-un borcănel de 300 ml se pun 1/3 frunze şi se toarnă peste ele ţuică, apoi se infuzează în frigider timp de 3 săptămâni. Se bea tinctura strecurată câte o lingură, cu 150 ml de ceai de mentă, de 3 ori pe zi. Cu aceeaşi tinctură se fac frecţii în zona plămânilor, pe piept şi pe spate, înainte de culcare.

După chimioterapie sau citostatice. Pentru eliminarea toxinelor din organism, se face o infuzie din 3 frunze rotunde de muşcată, în 250 ml de apă fierbinte. Ceaiul se bea rece în timpul zilei, câte o înghiţitură la fiecare oră. 

Afecţiuni stomacale, diaree. Se prepară infuzie din 8-10 frunze şi 250 ml apă fierbinte şi se bea de 3 ori pe zi, câte 1/3 de pahar, înainte de masă. Se ameliorează nu numai starea aparatului digestiv, dar şi funcţia pancreasului, a inimii, se restabileşte nivelul de glicogen în ficat, se reglează tensiunea arterială.

Pietrele la rinichi. Balsamul vindecător se prepară din 20 ml suc proaspăt stors din frunze şi flori, 50 g de miere de albine, 20 ml tinctură de propolis şi 100 ml vin roşu tare sau 65 ml coniac. Amestecul se infuzează 14 zile în frigider şi se păstrează la rece. Se bea câte o lingură, de 2 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă, timp de 2 săptămâni. 

Tratamente externe

Acnee. Sucul proaspăt de muşcată curăţă pielea de coşuri şi acnee. Se toacă mărunt 5-6 frunze, apoi se strivesc cu o lingură de lemn. Substanţa se aplică pe locurile cu probleme şi se lasă timp de 15 minute. 

Otita. Se folosesc plantele cu frunzele palmate. Se spală, se usucă puţin şi se stoarce sucul. Urechea se curaţă bine cu vată, apoi se pune câte o picătură de suc, până la oprirea scurgerilor. O altă variantă: frunzuliţele proaspete se strivesc între degete şi se introduc, înainte de culcare, în urechi şi se scot dimineaţa. Ca să intre şi să iasă mai uşor din urechi, se învelesc în faşa de tifon. 

Cataractă. În stadiul incipient al bolii, puteţi să folosiţi picături din sucul proaspăt stors din frunze (câte 1-2, în colţul ochilor). Dacă se inflamează pleoapele, ochii se spală cu infuzie preparată din 10 frunze sau flori tocate, 200 ml de apă fiartă şi răcită şi o linguriţă de miere de albine, potrivit formula-as.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net