Înainte de culcare, este bine să alegeţi muşeţelul, dacă preferați să beți un ceai seara! Acesta este sfatul cercetătorilor americani de la Universitatea din Ohio. Recomandarea specialiştilor americani se bazează pe o descoperire foarte importantă: muşeţelul, o plantă atât de populară pe tot mapamondul, pe lângă virtuţile calmante şi digestive, are şi o acţiune anti-cancer.


Mușețelul conține apigenina, substanța care combate cancerul

În studiile efectuate pe această temă, cercetătorii americani au descoperit că muşeţelul conţine o substanţă valoroasă-apigenina, un compus chimic care împiedică înmulţirea celulelor canceroase. 
Mai mult, sub influenţa apigeninei, celulele canceroase devin mai sensibile la medicamente.
Efectul administrării acestui ceai este vizibil îndeosebi în cazul cancerului de sân, ale cărui celule sunt recunoscute pentru longevitatea şi pentru rezistenţa lor la medicamente. Totodată, cercetătorii americani ne mai dau o veste foarte bună: apigenina se găseşte şi în compoziţia altor plante, cum ar fi: pătrunjelul, menta, ţelina şi oregano. De aceea, pentru a ne bucura de o sănătate de fier, este bine să includem în dieta cotidiană astfel de plante.

 
 
Loading...