Înțelepții lumii susțin, de secole, că sănătatea este comoara noastră de preț ! În mod firesc, această concluzie a fost însoțită, mereu, de întrebarea: Cum să protejăm această comoară?


Specialiștii chinezi pun accentul pe energie

Referindu-se la vigoarea noastră cotidiană,  specialiștii chinezi  pun accentul pe energie . În urma numeroaselor studii,  ei au ajuns la concluzia că atât lipsa de energie, cât  și excesul acesteia în organism reprezintă cauza esențială a bolilor.

În același timp, cercetătorii chinezi susţin că fiecare dintre noi are posibilitatea să-și conserve  echilibrul interior practicând anumite exerciții, foarte importante, pe care ei le numesc:  „poarta de aur spre fericire”.  Atunci când ne păstrăm  vigoarea la cota performanțelor,  sănătatea  noastră nu va avea de suferit.

În perioadele marcate de stres, specialiștii ne recomandă  o dietă specială

La trecerea dintre anotimpuri, ca și în perioadele marcate de stres, specialiştii chinezi ne recomandă să optăm pentru o dietă specială. Datorită stării de încordare, în astfel de situaţii, organismul şi creierul, sunt supraîncălzite și atunci apare  excesul de energie Yang. De aceea, pentru a readuce calmul în organism şi în creier, trebuie să consumăm alimente cu energie Yin, iar meniul nostru este firesc  să conțină multe fructe şi legume crude, lapte şi brânzeturi din soia, dar și  cereale integrale. Mai mult, în momentele de încordare, specialiştii chinezi ne recomandă să nu consumăm nici un sortiment de carne.

Surâsul interior este un dialog între trup și suflet   

Cercetătorii chinezi apreciază că bucuria și seninătatea sunt emoţii specifice inimii. Când aceste sentimente benefice lipsesc ( din diverse cauze), trebuie să le provocăm și această problemă delicată poate fi rezolvată cu ajutorul ”surâsului interior”.  S-a constatat că acest exercițiu are rezultate extraordinare asupra sănătății noastre! De aceea,  dimineaţa sau când timpul ne permite, trebuie să zâmbim, dar nu în oglindă, ci în ...interior. În timpul acestui exercițiu trebuie să ne imaginăm că ne vizualizăm organele vitale: inima, plămânii, rinichii şi lor le adresăm numai gânduri bune, de recunoştinţă şi de sănătate şi să le oferim un  zâmbet, aşa cum procedăm cu o persoană pe care o iubim. În aceste momente ne împrietenim cu noi înşine, susţin înţelepţii chinezi, iar prin acest dialog dintre corp şi spirit avem acces la uriaşa energie pe care ne-a dăruit-o natura și noi avem datoria să învăţăm s-o folosim. 

Să pronunțăm  șase sunete cu efecte terapeutice deosebite 

Pentru a fi mereu în formă şi pentru a trăi mai mult, medicina chineză ne  mai dezvăluie un secret. În acest caz, este bine să practicăm, deseori, un exercițiu la îndemâna noastră, folosind şase sunete cu efecte terapeutice dovedite. Cercetările efecte pe această temă au demonstrat că unele unde sonore contribuie la relaxare, iar altele stimulează funcţiile organismului. Mai mult, cele şase sunete terapeutice reprezintă o tehnologie la îndemâna noastră, pe cât de simplă, pe atât de eficientă, care menţine starea de sănătate a organelor interne. Exercițiul- terapeutic constă în pronunţarea fiecărui sunet de şase ori, în momentul când respirăm şi, în acest timp,  să vizualizăm organul pe care vrem să-l stimulăm:

Ficatul este stimulat cu ajutorul sunetului: ”șu”;

Inima este stimulată prin sunetul :” ha”;

Stomacul este stimulat prin sunetul : ” hu”;

Plămânii  sunt stimulați cu ajutorul sunetului :” șeu”;

Rinichii sunt stimulați  pronunțând sunetul: ”fu”;

Vezica biliară  este stimulată prin sunetul: ” shii”. 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: