Benefic pentru sănătate și frumuseţe, oţetul de mere este un leac cunoscut din bătrâni pentru tratarea multor afecțiuni. Are proprietăţi antitermice, antiseptice şi antiinflamatoare şi este o sursă bogată de vitamine și minerale.

Alimentația bogată în calorii supune la eforturi suplimentare aparatul digestiv. Astfel, cu 10 minute înainte de o masă îmbelşugată, pentru a preveni indigestia, poţi bea un pahar mic cu apă călduță în care a fost diluată 1 linguriță cu oțet de mere. Alege varianta oțetului de mere bio.

Scade febra

Oțetul de mere poate deveni un aliat de nădejde când te confrunți cu răceala. Pentru scăderea febrei, poți aplica pe piept, frunte sau tălpi, cel puțin 10 minute, comprese cu oţet de mere diluat în apă. De asemenea, oțetul poate ușura respirația și combate tusea. Amestecă 80 ml de oţet de mere şi 2 linguri de miere, într-un pahar cu apă călduţă. Se ia câte 1 lingură din acest preparat, 1 dată la 4 ore, până la ameliorarea simptomelor.

Comprese contra durerilor reumatice

Dacă ai în casă o sticlă cu oţet de mere, ai şi un leac bun contra reumatismului. Pentru calmarea durerilor reumatice, ai nevoie de 1 lingură de oţet de mere la 1 litru de apă fiartă, pentru a aplica pe zonele afectate comprese. Durerile reumatice agravate de frig pot fi tratate cu o cataplasmă obținută din 2 lingurițe de oțet, 1 linguriță de hrean ras și 1 linguriță de ceapă tocată mărunt. Amesteci bine cele 3 componente, învelești în tifon, apoi aplici pe locul afectat. Cataplasma se ține aproximativ 1 oră.

Află pe Clicksanatate.ro cum să folosești oțetul de mere pentru normalizarea tensiunii arteriale!

Ridichile îți îmbunătățesc digestia

Scapă de colesterolul rău cu aceste alimente!

 
 
Loading...