Originar din pătrunjelul sălbatic de pe țărmul Mării Mediterane, pătrunjelul cultivat la noi este folosit atât ca zarzavat în bucătărie, cât și ca plantă medicinală. Pătrunjelul este bogat în vitamine, minerale și multe alte substanțe esențiale, dintre care una este vitamina C, despre care știm că acționează ca un antioxidant și luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi în organism.


Pătrunjelul este, de asemenea, o excelentă sursă de vitamine A, K, și folat, precum și fier.

Printre beneficiile pe care le are pătrunjelul pentru sănătate se numără:

-    Datorită conținutului ridicat de fier și vitamina C, pătrunjelul previne anemia.
-    Ameliorează respirația urât mirositoare.
-    Purifică sângele.
-    Menține elasticitatea vaselor de sânge și le întărește.
-    Îmbunătățește procesul de digestie.
-    Îmbunătățește funcția hepatică.
-    Este antidiareic.
-    Scade nivelul de colesterol rău (LDL) din sânge.
-    Are efect diuretic.
-    Previne calculii biliari.

 

Află de ce este bine să incluzi pătrunjelul în alimentația zilnică pe clickpentrufemei.ro.

 

Cura de 5 zile cu pătrunjel şi lămâie "topește" rapid 3 kilograme

Întăritoare pentru organism

Loading...