Pentru a scăpa de amenințarea gripei sau de alte infecții virale, apelați la un tonic extraordinar-mierea. În timpul zilei, trebuie să beți un pahar de lapte cald în care adăugați o linguriță de miere și una de suc de lămâie. În același timp, seara, la culcare, este bine să vă tratați cu o linguriță de miere în care amestecați și un cățel de usturoi pisat foarte bine.


Cum se pot însănătoși suferinzii de laringită și faringită 

Suferinzii de laringită, faringită sau de guturai se pot însănătoși apelând la puterea vindecătoare a unui remediu la îndemână: scobiți o ridiche neagră și umpleți cavitatea acestei legume cu miere. După trei-patru ore, din sucul legumei și miere se obține un tonic excelent, la îndemâna suferinzilor de laringită, faringită sau de guturai . Aceștia trebuie să înghită câte o linguriță din sucul de ridiche, de trei ori pe zi, până la vindecare.     

Feriți-vă de amenințarea gripei

Când răciți, vă este de mare ajutor mierea îmbogățită cu propolis, un tonic extraordinar cu efecte imunostimulatoare. Într-un vas, puneți opt linguri de miere polifloră în care adăugați patru lingurițe de tinctură de propolis. Ingredientele trebuie amestecate foarte bine și din leacul obținut i se administrează persoanei bolnave câte o linguriță înaintea meselor principale. Remediul nu trebuie înghițit imediat, ci este mai eficient dacă va fi ținut în gură, câteva minute, până când acesta se diluează și acoperă interiorul gâtului cu un strat protector.    

În timpul răcelii, să combatem oboseala și surmenajul

Deseori, dacă suntem răciți trebuie să ne luptăm  și cu surmenajul fizic și intelectual, prezent în viața noastră în această perioadă. În astfel de situații, nu este sănătos să apelăm repede la ajutorul flaconului cu vitamine și minerale. Medicina tradițională ne recomandă un remediu sănătos,  ieftin  și foarte gustos: salata de varză albă proaspătă asezonată cu pătrunzel verde, tocat mărunt. Bogată în  numeroase substanțe active, în vitamine și minerale, frunzele de varză, stimulează forma fizică, capacitatea de efort intelelectual, având și efect anti-stres.

Un remediu simplu și eficient pentru problemele respiratorii

 Cei care au probleme respiratorii se pot răsfăța la micul dejun cu un desert preparat din două mere rase, amestecate cu o linguriță de miere și de scorțișoară. Acest tonic îmbunărtățește respirația și grăbește vindecarea oricărei afecțiuni respiratorii.         

Loading...