Cu siguranță nu te-ai gândit niciodată că în propria bucătărie ar exista anumite instrumente care îți pot afecta starea de sănătate. Iată care sunt acestea!


Faptul că faci și menții igiena casei tale nu exclude posibilitatea unu pericol pentru sănătatea ta. Și asta din cauza faptului că anumite ustensile, pe cât par ele de inofensive, pe atât de periculoase pot deveni.

Cu siguranță și tu le ai în casă, însă acum ar trebui să ai mai mare grijă la manevrarea loc. Iată care sunt acestea:

Recipientele din plastic

Este știut faptul că materiale din plastic, fie ele instrumente pentru servit masa, castroane, pahare sau chiar alte ustensile nu sunt tocmai indicate pentru a fi folosite pe termen lung.

Și asta din cauza chimicalelor ce contribuie la flexibilitatea materialului plastic. Dacă nu poți renunța la ele, măcar încearcă să le folosești pe cât mai puțin posibil.

Ai mare grijă atunci când alegi recipientele în care vei găti mâncarea deoarece teflonul supraîncălzit emite gaze toxice, așa că cele mai sănătoase tigăi sunt până la urmă tot cele clasice, călite tradițional.

Atenție la igienizarea chiuvetei!

Pericolul cel mai mare atunci când vine vorba despre chiuvetă se află ascuns în scurgerea sa. Deși tu cureți cu mare atenție suprafața în care depozitezi și apoi speli vasele, trebuie să știi că la nivelul scurgerii, resturile de mâncare pot să rămână o perioadă mai mare motiv pentru care se creează locul ideal de dezvoltare a bacteriilor.

Află pe clicksanatate.ro despre ustensile de bucătărie care îți pot afecta starea de sănătate!

Cele mai bune exerciții de făcut după o masă copioasă

Cele mai bune ceaiuri pentru slăbit

 

 

 
 
Loading...