Porumbul fiert ţine inima sănătoasă

Ultima actualizare:

    Foto: 123rf
Foto: 123rf

Una dintre cele mai cunoscute şi apreciate cereale, porumbul, se bucură de calităţi terapeutice remarcabile.

Fiert sau copt, are un gust dulceag, inconfundabil. În plus, este şi destul de săţios, oferind energie.

Elimină toxinele

Chiar dacă prin fierbere se pierde un oarecare procent din substanţele nutritive ale porumbului, totuşi se păstrează o cantitate semnificativă de nutrienţi, de peste 60%. În plus, consumat în mod regulat, porumbul ajută la eliminarea toxinelor din organism. 100 g de porumb conţin: 59 calorii, 2 proteine, 10 carbohidraţi, 1 lipide, 1 fibre.

Previne cancerul la plămâni

Beta-cryptoxanthin, o substanţă care se regăseşte în compoziţia porumbului (şi a fructelor cu coaja portocalie), este eficient în prevenirea cancerului la plămâni, potrivit www.garbo.ro.

Efect diuretic

Fibrele din compoziţia porumbului contribuie la reglarea tranzitului intestinal şi la prevenirea bolilor digestive. Consumat frecvent, duce la întărirea sistemului imunitar şi la prevenirea cancerului de colon.

Scade colesterolul

Aflată şi ea în compoziţia porumbului, vitamina E participă la procesul de reînnoire al celulelor şi produce cantităţi mărite de oxigen în sânge. În plus, scade nivelul colesterolului. De aceea, simplu, fără sare, fără unt, porumbul este indicat în alimentaţie pentru prevenirea apariţiei bolilor de natură cardiovasculară.

Asigură buna dispoziţie

Vitamina B1 este responsabilă de metabolismul eficient al carbohidraţilor şi ajută la menţinerea capacităţilor cognitive, încetinind procesul de îmbătrânire a creierului cu până la 10% din cazul femeilor. De asemenea, are un efect pozitiv asupra sistemului nervos, influenţând în bine starea psihică. Lipsa acestei substanţe duce la instalarea bolii Alzheimer.

Bogat în vitamina B


    Foto: 123rf
Foto: 123rf

Graţie conţinutului său de fibre, acid folic, magneziu, fosfor, mangan, vitamina C, vitamina B1, B5, porumbul furnizează multă energie organismului. Magneziul aflat în compozitia sa previne atacurile de inimă, iar acidul folic contribuie la energizarea organismului. Nu este recomandat consumul boabelor de porumb nepreparate, căci în stare crudă poate produce alergii. De asemenea, evitaţi porumbul modificat genetic! Afectează fertilitatea şi îmbolnăveşte ficatul şi rinichii.

Graţie conţinutului său de fibre, acid folic, magneziu, fosfor, mangan, vitamina C, vitamina B1, B5, porumbul furnizează multă energie organismului. Magneziul aflat în compozitia sa previne atacurile de inimă, iar acidul folic contribuie la energizarea organismului. Nu este recomandat consumul boabelor de porumb nepreparate, căci în stare crudă poate produce alergii. De asemenea, evitaţi porumbul modificat genetic! Afectează fertilitatea şi îmbolnăveşte ficatul şi rinichii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net