Multe boli mai ales anumite tipuri de cancer pot fi prevenite prin menţinerea unei greutăţi corporale potrivite, fără fumat, fără consum excesiv de alcool sau carne roșie. Îți poți menține sănătatea consumând legume, fructe şi cereale integrale din abundenţă.

Din păcate cancerul face de la an la an noi victime, aproximativ un sfert de milion de femei sunt diagnosticate anual cu cancer ovarian. din nefericire doar 45% ajung să învingă boala.

Orice afecțiune, mai ales dacă este vorba de un cancer, depistat în stadiu incipient, localizat, are o rată de supraviețuire la 5 ani de 93%, însă marea majoritate nu beneficiază de această șansă din cauza diagnosticării târzii și a simptomelor ce adesea pot fi destul de înșelătoare.

Poate fi confundat cu o problemă gastrointestinală

O dată instalat în organism se va evidenția creșterea circumferinței abdominale caracterizată printr-o balonare persistentă, o senzație de sațietate precoce însoțită de durere în abdomen sau de necesitatea frecventă de a urina.

Oricare dintre aceste simptome se evidențiază, nu ezita să mergi la medic, mai ales dacă ele se manifestă mai mult de 2 săptămâni și în special dacă ai avut în familie un caz  de astfel de afecțiune.

Când se manifestă

Este o afecțiune cu evoluție lentă, la debut fiind asimptomatică fapt ce ii permite să evolueze o bună perioadă fără a fi depistat, simptomele devenind vizibile de abia în stadiile tardive ale bolii.

Află pe Clicksanatate.ro care dintre femei riscă să sufere de cancer ovarian!

Cum să recunoști otita seroasă

Scapă de răceală cu ajutorul uleiului esențial

 

Loading...