Pe parcursul verii, mai ales în concediu, la mare sau la piscină, crește riscul apariției dezechilibrului florei vaginale, principala cauză a unei infecții în această zonă.

Folosirea antibioticelor, stresul, igiena personală în exces sau deficitară,tulbură flora vaginală şi duce la înmulţirea germenilor patogeni, ca proteusul sau collibacilul. Pe lângă cistită, apare frecvent și vaginita, o inflamaţie a vaginului, manifestată prin senzaţie de mâncărime sau de arsură persistentă.

Secreţiilevaginale sunt alcătuite din milioane de germeni, iar multe dintre aceste microorganisme te protejează de bacteriile patogene. Uneori, anumiţi factori afectează flora vaginală şi provoacă infecţii bacteriene (vaginită) sau micotice (micoza vaginală). Află în cele ce urmează cum să le previi!

Evită hainele din materiale sintetice

Când pregătești bagajul pentru concediu, lasă acasă costumele de baie şi lenjeria intimă din fibre sintetice. Procedează la fel cu pantalonii și colanţii prea strâmţi. Toate acestea pot să favorizeze apariția iritaţiilor şi umiditatea, dând ocazia bacteriilor şi ciupercilor să se dezvolte.

Atenție la clor!

Dacă mergi la piscină, intră mai rar în apă. Clorul este și el un factor care poate irita mucoasele şi schimba pH-ul vaginal.

Află pe clicksanatate.ro mai multe moduri să previi o infecţie vaginală!

De ce nu e bine să mănânci salată de roşii cu castraveţi

5 lucruri pe care nu le ştiai despre albirea dinţilor

Loading...