Totdeauna, femeile au fost preocupate de aspectul mâinilor! La fel ca şi tenul, mâinile sunt vizibile în fiecare clipă, fie că prestăm o activitate anume, fie că gesticulăm în timpul unei discuţii.


O serie de factori, precum frigul, ploaia, vântul şi detergenţii folosiţi în gospodărie afectează sănătatea mâinilor. „Pentru orice femeie, mâinile reprezintă o carte de vizită ! De aceea, trebuie să le acordaţi puţină atenţie- să fie îngrijite şi sănătoase, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, autorul volumului „Tratamente naturiste în cosmetică".

Cu puţină răbdare, folosiţi câteva remedii blânde, preparate din ingrediente folosite în gospodărie: plante, fructe, legume, cereale şi produse din farmacia stupului.

La scurt timp după începerea tratamentului, remediile naturiste, aplicate seara pe mâini, timp de 30 de minute, dau rezultate foarte bune. Dacă doriţi ca efectul să fie maxim, puteţi să folosiţi mănuşi şi să menţineţi pasta pe mâini până a doua zi. Atunci o îndepărtaţi cu un burete înmuiat în apă călduţă şi ungeţi mâinile cu o cremă nutritivă", ne recomandă fitonutriţionistul Eugen Giurgiu.

Pentru mâini catifelate

1. Se prepară o pastă din suc de castravete cu untură de porc, în cantităţi egale. Ingredientele se amestecă bine, până când sucul se încorporează. Mâinile se ung cu această pastă, în strat subţire, de câte ori aveţi timp pe zi.

2 O altă pastă, la fel de eficientă, se obţine amestecând două linguri de miere cu două linguriţe de grâu măcinate cu râşniţa de cafea; apoi cerneţi tărâţa printr-o sită fină. Amestecaţi ingredientele şi frecaţi bine mâinile cu această pastă. Lăsaţi să pătrundă în piele, iar după 30 de minute spălaţi-vă mâinile cu apă călduţă, lăsaţi-le să se usuce, iar în final ungeţi-le cu o creamă de gălbenele.

Ţelina are efecte emoliente

Fierbeţi, la foc mic, într-un litru de apă, două bucăţi de ţelină (circa 250 g), vreme de 30 de minute. Când s-a mai răcit, ajungând la o temperatură suportabilă, introduceţi mâinile în soluţia respectivă şi ţineţi-le timp de 15 minute. Acest tratament se poate repeta de două-trei ori pe săptămână şi are efect emolient asupra tegumentului mâinilor. Remediul este benefic şi pentru mâinile care se învineţesc sau se roşesc.

O soluţie hidratantă excelentă !

Amestecaţi suc de castraveţi cu ulei de măsline, în părţi egale. Ungeţi mâinile de mai multe ori pe zi cu această soluţie, iar seara, după ce aţi uns mâinile, puneţi-vă o pereche de mănuşi şi lăsaţi unsoarea aceasta să acţioneze până a doua zi.

Cătina hrăneşte pielea

Uleiul de cătină, care conţine multe substanţe nutritive, printre care şi vitamina A, hrăneşte pielea deteriorată de detergenţi şi de intemperii şi o catifelează. Într-o linguriţă de cremă de gălbenele adăugaţi cinci picături de ulei de cătină. Cu această cremă ungeţi mâinile până când unguentul pătrunde bine în piele.

Un tonic cu flori de lavandă

Acest preparat ajută la curăţarea şi la hidratarea mâinilor cu pielea foarte uscată şi se poate folosi zilnic. Amestecaţi o lingură de flori de lavandă, 5 linguriţe cu conuri de hamei şi 5 picături de ulei esenţial de lavandă. Amestecaţi bine ingredientele, apoi puneţi-le la macerat într-un recipient închis ermetic, care trebuie păstrat într-un loc răcoros. Aveţi grijă ca în fiecare zi să agitaţi conţinutul recipientului. După 14 zile, strecuraţi tonicul obţinut şi păstraţi-l în sticluţe închise ermetic. La fiecare aplicare, folosiţi câte o linguriţă din această soluţie.


Loading...