Îngrijorare, insomnie, irascibilitate… Ritmul agitat, problemele de acasă şi cele de la serviciu sunt doar câţiva dintre factorii care alimentează anxietatea de primăvară. Iată câteva remedii naturale care combat principalele simptome!


Problemele cu somnul, depresia, stările de anxitate, de irascibilitate şi oboseala generală sunt doar câteva dintre semnalele pe care organismul le trasmite atunci când stresul devine parte din viaţa de zi cu zi. Fiecare problemă îşi are leacul ei. Descoperă-le mai  jos!

Levănţica ,,alungă“ depresia
Depresia este o afecţiune întâlnită atât la adulţi, cât şi la adolescenţi şi se manifestă prin stări de tristeţe, lipsă de interes pentru orice tip de activitate, dar şi  senzaţia de oboseală fizică şi psihică. Pentru atenuarea stărilor de depresie poţi prepara o infuzie din părţi egale de dafin (crenguţe înfrunzite), sunătoare (plantă înflorită) şi coajă de bergamotă. Adaugă 1-2 linguriţe de amestec, la o cană cu apă fierbinte şi lasă la infuzat. Poţi bea câte 2-3 căni pe zi, înainte sau după masă. Şi levănţica este recunoscută pentru proprietăţile sale curative când vine vorba de depresie. Prepară o infuzie de levănţică, adăugând 1-2 linguriţe de flori uscate la 250 ml de apă clocotită. Lasă vasul acoperit timp de 10 minute, după care strecoară amestecul şi bea câte o cană, de 3-4 ori pe zi.

Află mai multe detalii, aici! 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: