Legumele ţin bolile la distanţă. Aşadar, să ne bucurăm de cele care, în plină toamnă, încă sunt pe piaţă. Varza, conopida, roşiile sau morcovii sunt doar câteva dintre legumele care ne pregătesc organismul pentru anotimpul rece.


Conopida întăreşte inima. Pentru că are o valoare calorică destul de scăzută, conopida este indicată persoanelor care urmează o cură de slăbire.

Consumul ridicat de conopidă se asociază cu o incidenţă scăzută a bolilor de inimă şi a atacului cerebral.

Enzimele care se găsesc în conopidă ajută la detoxifierea organismului.

Varza creşte imunitatea. Varza e mai bogată în vitamina C decât portocalele, are puţine calorii şi multe substanţe cu efect antioxidant, conţine magneziu, potasiu, calciu.

Toate aceste caracteristici o recomandă în mod special ca remediu pentru întărirea imunităţii.

Aşadar, contaţi pe această legumă în sezonul rece! Previne vi­rozele respiratorii şi răcelile.

Roşiile ajută digestia. Roşiile sunt resurse bogate de vitamine şi minerale astflel că 100g de roşii pe zi îţi oferă peste 25% din necesarul de vitamina C şi vitamina A.

În plus, asigură un conţinut important de minerale precum sodiu, potasiu, magneziu şi fosfor. Sucul de roşii stimulează digestia şi previne constipaţia.

Este util şi în curele de slăbire, suprimând foamea. Este indicat şi pentru persoanele care suferă de pietre la rinichi.

Rădăcinoasele scad colesterolul. Nu vă plac pentru că sunt mai tari decât alte legume? Însă tocmai în cantitatea mare de fibre stă succesul acestora.

Datorită fibrelor, morcovii, sfecla roşie, ţelina, ridichile negre intervin în asimilarea grăsimilor şi scad nivelul colesterolului în sange.

Tot fibrele alimentare sunt cele care absorb şi elimină toxinele, substanţele cancerigene din organism.

Castraveţii, buni pentru piele. Consumul regulat de castraveţi ajută persoanele care suferă de probleme ale presiunii sângelui.

Potasiul, magneziul şi conţinutul de fibre aduc presiunea sângelui la un nivel normal.

De asemenea, este recomandat diabeticilor şi are proprietăţi benefice pentru piele şi ochi.

Gogoşarul conţine vitamina A. Datorită conţinutului ridicat de vitamine şi minerale, ardeiul gras este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra organismului uman.

Gogoşarii sunt bogaţi în fibre, ceea ce ajută la scăderea colesterolului şi prevenirea cancerului de colon.

Are un rol important şi în prevenţia glaucomului şi a artritei, datorită beta-carotenului şi vitaminei C.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: