Rostopasca te scapă de migrene

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Remediu natural în peste 150 de afecţiuni, rostopasca este una dintre cele mai puternice plante de pe pământ. Ea poate fi utilizată sub formă de ceai, tinctură, pulbere, infuzie combinată sau cataplasmă în diferite afecţiuni.

  • Gastrită. În tratamentul gastritei se recomandă câte 10 picături de tinctură, de 4-6 ori pe zi, iar în bolile hepato-biliare se utilizează 10 picături de tinctură, de 3 ori pe zi.
  • Ochi. Pentru cataractă şi petele de pe cornee, sângerarea retinei şi a dezlipirii de retină se recomandă sucul de rostopască. Se ia o frunză de plantă, se spală, iar tulpina ei se presează cu degetele până iese un lichid de culoare portocalie. Cu sucul extras se unge pleoapa înspre coada ochiului.
  • Leucemie. Rostopasca ajută la formarea sângelui, de aceea se recomandă în tratamentul leucemiei. Se face un amestec din urzici, mlădiţe de soc şi rostopască, 2 linguriţe de plante uscate la 250 ml apă clocotită şi se beau 2 l pe zi.
  • Migrene. Şi migrenele se pot atenua cu ajutorul acestei plante: se administrează, la nevoie, câte o linguriţă rasă de pulbere pe stomacul gol, în doză unică, pentru 24 de ore.
  • Cancer. Sucul de rostopască aplicat pe zonele afectate de cancerul de piele, dar şi pe tumorile exteriorizate face adevărate minuni, în timp ce pulberea administrată intern ameliorează starea bolnavilor de cancer. Se ia un sfert de linguriţă de pulbere de rostopască de 4 ori pe zi, în cure de 2 luni, cu 20 de zile de pauză.  
  • Eczeme. Eczemele se pot vindeca dacă faci un tratament cu alifie de rostopască. Se prepară din 30 g pulbere de rostopască şi 15 g vaselină, la care se adaugă 10 ml ulei de măsline. Cu acest amestec se ung rănile şi se pansează. Pansamentul trebuie să stea 2-3 zile, după care se poate schimba, repetându-se procedeul până la vindecarea eczemelor. Bătăturile, dar şi tumorile maligne de piele se pot trata cu ajutorul compresiilor cu infuzie şi suc de rostopască.
  • Negi. Negii pot dispărea de pe piele tot cu suc de rostopască. Se aplică lichidul pe suprafaţa afectată, tamponând uşor, de mai multe ori într-un minut, şi se lasă să acţioneze lichidul în profunzime. Se repetă în fiecare dimineaţă şi seară, până când dispar. În psoriazis se pudrează zilnic locul afectat cu pulberea de rostopască.

Cum se prepară

Pulberea de rostopască se obţine prin măcinarea tulpinilor uscate. Tinctura: Se pun într-un borcan 15 linguri cu pulbere de rostopască, peste care se adaugă 2 pahare de alcool alimentar, de 50 de grade. Se închide şi se lasă la macerat timp de 2 săptămâni, după care se filtrează şi se pune în sticluţe. Infuzia: Se pun 3-4 linguri de rostopască la macerat în 500 ml de apă, timp de 10 ore, după care se filtrează. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în încă 500 ml de apă, timp de 5 minute, după care se lasă la răcit şi se filtrează. Se amestecă cele două extracte şi se foloseşte mai ales extern, sub formă de comprese, gargară şi băi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net