Pe plan mondial, persoanele care se confruntă cu calvarul insomniilor caută diverse medicamente sau remedii pentru a scăpa de acest chin.


”Semințele de măr s-au dovedit un somnifer la îndemâna persoanelor preocupate să scape de chinul nopților albe”, susţine Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competențe în fitoterapie și nutriție  în studiul : ”Somnul, un tonic pentru longevitate”. Totodată, leacul este foarte ieftin şi asigură un somn odihnitor persoanelor care au testat numeroase somnifere, fără folos.

Remediul se prepară în felul următor:

Trebuie să preparaţi o infuzie dintr-o linguriţă de seminţe de mere, uscate bine  şi măcinate și o cană de apă clocotită. Lăsaţi pudra de mere obţinută la infuzat timp de 15 minute. După acest interval, strecuraţi ceaiul şi beţi cana cu acest leac înainte de culcare. Un astfel de remediu asigură un somn odihnitor, fără să vă treziţi de multe ori pe parcursul nopţii. De aceea, fitoterapeul ne recomandă ca, după ce mâncăm merele, să nu aruncăm seminţele! Este bine ca, preventiv, în farmacia casei să existe și acest leac !

 

 
 
Loading...