Mandarinele fac parte din categoria deliciilor sănătoase pe care le poți mânca ori de câte ori simți nevoia să-ți răsfeți papilele gustative. Nu le arunca la final cojile!

Le poți folosi pe post de deodorant de cameră sau de mașină și astfel te vei bucura de aroma lor proaspătă timp îndelungat. Și te scapă și de invazia insectelor în cazul în care au mai rămas prin preajmă.

Ingredient esențial pentru dulciuri

Înainte de a desface un fruct obișnuiește-te să le speli coaja, în felul acesta vei elimina o mare parte din pesticidele folosite pentru coacerea lor. Poți de asemenea să le treci printr-o apă cu puțin bicarbonat și apoi să le clătești bine. Cojile de mandarine sunt considerate un ingredient esential în prepararea prăjiturilor și tarte, având o aromă  puternică, fiind folosite chiar și la prepararea anumitor rețete de dulceață.

Îți scad nivelul de colesterol rău

În cazul în care medicul ți-a atras atenția în legătură cu nivelul de colesterol, apelează cu încredere la ceaiul din coji uscate de mandarine. Studiile au scos în evidență faptul că mandarinele pot reduce nivelul de colesterol rău.

Află pe Clicksanatate.ro ce leacuri se prepară din cojile de mandarine!

Ce greșeli de nutriție poți face în post

Știi ce durere dispare cu ghimbir?

loading...
Loading...