După ce, la începutul pandemiei de coronavirus s-a crezut că ibuprofenul ar putea agrava simptomele COVID-19, acum, se pare, cercetările arată că acesta ar putea fi folosit în tratamentul celor infectați. Ar fi vorba despre o altă formulă față de cea comercializată, la liber, în farmacii.


Cercetătorii au început un proces de testare în urma căruia se va stabili dacă ibuprofenul îi poate ajuta pe pacienții spitalizați infectați cu coronavirus, transmite BBC NEWS.

O echipă formată din specialiști de la spitalul londonez Guy's and St Thomas' și de la King’s College consideră că medicamentul, care este un antiinflamator calmant pentru dureri, ar putea trata dificultățile de respirație.

Ei speră că tratamentul cu acest medicament, care implică costuri reduse, poate ține pacienții departe de ventilatoare.

Studiu. Ibuprofenul ar putea fi folosit în tratamentul coronavirusului

În cadrul studiului, denumit Liberat, jumătate dintre pacienți vor primi ibuprofen, pe lângă tratamentul obișnuit. De asemenea, se va folosi o formulă specială de ibuprofen, nu tabletele obișnuite pe care oamenii le cumpără din farmacii.

Testele făcute pe animale sugerează că ar putea trata sindromul respirator acut, una dintre complicațiile în cazul coronavirusului sever. Însă oamenii de știință din sănătate consideră că trebuie să fie analizate bine efectele pentru a se vedea dacă realitatea corespunde cu așteptările lor de la acest medicament.

La începutul pandemiei au existat anumite îngrijorări că ibuprofenul ar putea face rău în cazul pacienților cu simptome ușoare. Acestea au crescut atunci când ministrul francez al sănătății, Oliver Veran, a spus că administrarea de medicamente anti-inflamatorii nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul, ar putea agrava infecția și i-a sfătuit pe pacienți să ia, în schimb, paracetamol.

O revizuire a Comisiei pentru medicamentele a concluzionat că, la fel ca paracetamolul, ibuprofenul este sigur în cazul pacienților cu coronavirus. Ambele medicamente pot reduce temperatura și pot ajuta la tratarea simptomelor asemănătoare gripei.

Pentru simptomele ușoare de coronavirus, Sistemul de asistență medicală de stat din Regatul Unit (NHS) recomandă oamenilor să încerce mai întâi paracetamolul, deoarece are mai puține efecte secundare decât ibuprofenul și este alegerea mai sigură.

Citește și:

 Ce medicament neobișnuit ajută în lupta cu coronavirusul! Doctorii italieni au obținut rezultate favorabile

Ibuprofenul poate duce la infarct

8 teste și tratament cu ”Sfântul Paracetamol și Cuvioasa Vitamina C”. Povestea halucinantă a unui polițist infectat de două luni

 

 
 
Loading...