Nu există cămară care să nu conţină suc sau pastă de tomate. Pe lângă gustul bun pe care-l dă mâncărurilor, sucul de roşii este şi foarte sănătos. Iată ce poate face pentru organism!


Roşiile ajută la protejarea celulelor din corp de factorii de mediu dăunători, precum poluarea şi razele de soare puternice. În plus, acesta poate contribui la menţinerea vitălităţii pentru mai mult timp. Roşiile sunt resurse bogate de vitamine şi minerale, astfel că 100 g de roşii pe zi îţi oferă peste 25% din necesarul de vitamina C şi vitamina A. Asigură un conţinut important de minerale precum sodiu, potasiu şi magneziu.

Protejează sistemul imunitar

Sucul de roşii protejează sistemul imunitar de anumite deficienţe. Datorită conţinutului mare de vitamina C, previne infecţiile şi stimulează metabolismul. Beţi o jumătate de cană zilnic sau folosiţi-l pentru mâncare.

Reglează colesterolul

E un tratament natural excelent pentru reglarea nivelului de colesterol din sânge. Este bogat în fibre care ajută la distrugrea colesterolului rău din organism. Şi vitamina B3 care se găseşte în sucul de roşii este o modalitate naturală de a trata colesterolul mărit. Licopenul, beta carotenul şi gama carotenul din sucul de roşii previn oxidarea colesterolului, prevenind astfel arteroscleroza.

Ajută digestia

Sucul de roşii stimulează digestia şi previne constipaţia. Este util şi în curele de slăbire, suprimând foamea. În unele cazuri, sucul de roşii previne diareea. Poate fi combinat şi cu suc de spanac. Este indicat şi pentru persoanele care suferă de pietre la rinichi.

Întăreşte oasele

Antioxidanţii puternici din sucul de roşii previn degenerarea celulelor osoase, în special în rândul femeilor aflate la menopauză. Este util şi în prevenirea şi tratarea osteoporozei.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: